Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Hasičku Míšu zasáhl při soutěži proud vody přímo do očí. Lékaři bojují o její zrak

Konto Míša, a nejen pro Míšu vzniklo po nešťastné události na hasičských závodech v Ludéřově na Olomoucku. Právě na této soutěži se proud vody, který patřil do terče, dostal plnou silou do očí soutěžící Míši.

Míša se od dětství věnuje činnosti dobrovolných hasičů a požárnímu sportu, konkrétně požárnímu útoku. Soutěž v Ludéřově však Míši změnila život.

Momentální stav mladé dívky je takový, že na levé oko vidí zhruba na padesát procent. Pravé oko je po náročné operaci a zhruba za čtyři až šest měsíců bude následovat další operace. Doba léčby je odhadnuta minimálně na jeden rok s nejistým výsledkem.

V obou očích byly poraněny cévnatky a jejich léčbu či operaci nelze uskutečnit nikde na světě. Může se stát, že si tyto orgány poradí sami a zahojí se, takové případy se totiž už také staly.

„Jelikož nevíme, jaké pomůcky bude Míša v životě potřebovat, či zda bude možnost zrak operativně vrátit, zřídili jsme pro Míšu sbírku. Děkujeme všem, kteří na níže uvedené číslo transparentního účtu přispějí jakoukoliv částkou,“ uvedl jeden z iniciátorů akce Jaromír Laštuvička.

Proč konto „nejen“ pro Míšu?

Veškeré finanční prostředky, které Míša nevyužije, budou v budoucnu použity pro všechny dobrovolné hasiče v České republice, kterým se při požárním sportu stane těžký úraz s trvalými následky a budou k životu potřebovat nějaké pomůcky či operace v zahraničí.

Číslo účtu: 1117771700/5500
Variabilní symbol: 5656

Autoři

Štítky sbírka, hasiči, konto Míša, Olomoucko, soutěž, Olomoucký kraj, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hasičku Míšu zasáhl při soutěži proud vody přímo do očí. Lékaři bojují o její zrak  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.