Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

FOTO: Nová hřiště ve městě. S dětmi můžete na Broumák nebo na Kunratickou

Několik roky zanedbaných hřišť se městu povedlo obnovit. Děti si tak opět mohou hrát na Františkově nebo na Kunratické. Ale přibyla i dvě úplně nová hřiště tam, kde nikdy nebyla, a to na Broumovské a ve Svojsíkově ulici, kde vzniklo workoutové sportoviště.

Odbor ekologie a veřejného prostoru se letos zaměřil na revitalizaci, či budování nových dětských hřišť v lokalitách, kde nebyla dlouhé roky žádná herní plocha v docházkové vzdálenosti, nebo byla již na hranici životnosti.

„Kromě již ze začátku roku dokončeného hřiště v parku v ul. Budyšínská (nad Tržním náměstím), nebo fitness sportoviště u cyklostezky, či v ul. Oldřichova nebo Vlnařská, jsou v současné době dokončena další čtyři dětská hřiště a jedno fitness a workout sportoviště,“ uvedla mluvčí magistrátu Jana Kodymová.

Lidé si tak mohou zajít na revitalizovaná hřiště ve Františkovské ulici, na Broumovské, ve Hvězdné a na Aloisině výšině. Workoutové a fitness sportoviště pak vzniklo ve Svojsíkově ulici nedaleko židovského hřbitova.

V těchto dnech se pak pracuje na hřišti v ulici Květnové revoluce a do konce roku by se měli dočkat lidé ještě v dalších lokalitách. Připravují se totiž úpravy hřišť Na Pískovně, v Oldřichově ulici nebo úplně nové v Kmochově ulici.

Autoři | Foto Město Liberec

Štítky hřiště, Liberec, děti, Kunratická, Broumovská, sportoviště, Františkov (Velké Kunětice), fitness

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Nová hřiště ve městě. S dětmi můžete na Broumák nebo na Kunratickou  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.