Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

FOTO: Otevřené památky. Lidé si mohli prohlédnout tři desítky objektů

Dny evropského dědictví opět přilákaly davy zvědavců. Otevřelo se totiž jednatřicet objektů, které jinak nebývají normálně přístupné. Lidé tak viděli liberecké podzemí, Strossovu vilu nebo budovy Technické univerzity.

Druhá zářijová sobota už tradičně patří Dnům evropského dědictví. „Při prvním ročníku v roce 2011 jsme v rámci tohoto celoevropského svátku zpřístupnili veřejnosti šest historických objektů, zatímco letos jich lidé mohli navštívit už třicet,“ přiblížil primátor Liberce Tibor Batthyány.

Jako každý rok, největší zájem byl o zpřístupněné podzemí nebo o Strossovu vilu na Husovce, tam zamířila řada lidí i do poprvé otevřených budov Technické univerzity. „Atraktivním zpestřením Dnů evropského dědictví byl sraz autoveteránů na náměstí Dr. Edvarda Beneše, který při příležitosti 125 let prvního automobilu v Čechách uspořádal Autoklub Liberec ve spolupráci s Podještědským klubem historických vozidel,“ řekl Jan Vrabec z tiskového oddělení radnice.

Liberec na akci spolupracoval s partnerskou Žitavou. „Výsledkem této spolupráce je provázanost libereckých Dnů evropského dědictví se Dnem otevřených památek v Žitavě. V rámci jednoho víkendu tak mohou zájemci navštívit otevřené historické objekty a památky na obou stranách hranice,“ dodal mluvčí.

Autoři | Foto Město Liberec

Štítky Dny evropského dědictví, Liberec, akce, Tibor Batthyány, Edvard Beneš, Žitava, Česko, vila

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Otevřené památky. Lidé si mohli prohlédnout tři desítky objektů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.