Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Najde se v Liberci nový Uber?

PR článek

Facebook, Apple, Google nebo třeba Uber začínaly jako startupy. I díky tomu dosáhly světového úspěchu. U nás jde o záležitost poměrně mladou a právě proto se na ni zaměřuje konference „StartUpy – Rizika, příležitosti a financování“, která proběhne 18. září od 10 do 19 hodin v liberecké iQLANDII. Ne každý, kdo nosí v hlavě myšlenku na nový Instagram, má dost peněz, aby se do realizace svého supernápadu mohl okamžitě pustit. A jít si pro kapitál do banky také nemusí být ta pravá cesta. Pak se jako řešení jeví vstup partnera a může se rozjet nový startup!

Založení nového startupu ale rozhodně není pouze o penězích! Důležitá může být specializace či zkušenosti investora. „Za jeden nabitý den se účastníci odborné konference dozvědí, co může jejich projekt očekávat od státu, především od agentury CzechInvest. Zjistí také, jaký je český právní rámec, od reálných úspěšných startupistů se dozvědí, jaká jsou úskalí a slepé cesty. Můžou si porovnat možnosti veřejných inkubátorů, jako je například Lipo.Ink, nebo těch soukromých, kam spadá třeba StartUpStart,“ říká za pořadatele Radovan Vrátný z liberecké iQLANDIE.

Jde to bez banky i s ní

„Naše banka se od příštího roku na startupy také intenzivně chystá, ale už v tuto chvíli jsme připraveni nabídnout společnostem, které potřebují kapitál a nemají patřičné zajištění, naše finanční produkty v čele se zárukami. Leckomu právě takové řešení může vyhovovat,“ komentuje Michal Pluta, jeden z prezentátorů a šéf komunikace Českomoravské záruční a rozvojové banky.

Pokud jde o příběhy úspěšných, Jan Pekař z Touzimsky Kapital promluví o tom, jak řídil stomilionový vklad do úspěšného prodejce letenek Kiwi.com a jaké je zhodnocení takové investice v řádu let. Lukáš Jusko pohovoří o budování největší půjčovny lyžařského a cyklistického vybavení v Česku Simplerent a jak mu v tom pomohl vstup investora. Na závěr programu vystoupí úspěšný paralympionik Jiří Ježek.

Pokud mají čtenáři pocit, že v hlavě nosí nový Airbnb, poslední volná místa jsou ještě k dispozici na stránkách pořadatelů zde.

Proč startup?

Startup je jako způsob rozvoje firmy populární hlavně v případech, kdy jde o možný exponenciální nárůst rozvoje projektu. Běžný bankovní úvěr nestačí, banky nejsou schopny reagovat na násobný růst obratu, mají obavy z nové ekonomiky a požadují zajištění, které nové firmy neumějí nabídnout. Naproti tomu investoři, kterým se říká „business angels“ umějí „přečíst“ osobnost zakladatele projektu a podle toho investují. Zpravidla mají více želízek v ohni a pokud aspoň některá splní očekávání, v součtu investoři vydělají víc než při konzervativním investování. Navíc mohou projektu pomoci i svou odborností či manažerskými schopnostmi.

Štítky startup, konference, iQlandia, Uber, banka, Liberec, Google, Apple, investor, projekt, Facebook, Instagram, CzechInvest

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Najde se v Liberci nový Uber?  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.