Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Podniky za předzahrádky možná nebudou muset vůbec platit. Fungovat mohou déle

Žádné poplatky pro hospody, které mají předzahrádky. To je nápad, se kterým přišel na radu města primátor Tibor Batthyány. Rada jeho záměr schválila, nyní ho bude muset potvrdit zastupitelstvo. Město každoročně za pronájem dostávalo zhruba 700 tisíc korun.

„Budu doufat a věřit, že ti restauratéři se díky tomu zaměří na to, aby předzahrádky lépe fungovaly, aby je lépe vybavili,“ okomentoval primátor Tibor Batthyány.

Podle jeho návrhu by tak odpadla povinnost provozovatelů platit roční poplatky za zřízení předzahrádky a zábor městského pozemku.

Zástupci Změny ale pro tento návrh nehlasovali. „Myslíme si, že peníze nejsou ten hlavní problém. Problém je, že i když mají stejnou zahrádku, tak musí každoročně znova absolvovat celý administrativní proces,“ vysvětlil náměstek primátora Jan Korytář.

Podle něj by se také měla prodloužit doba, kdy je možné předzahrádky využívat. Podle městské vyhlášky je to od začátku dubna do konce října. „Vnímám názory mých kolegů a budu na tom dále pracovat. Pokud lze zjednodušit administrativní proces, tak proč ne,“ řekl.

Není ani proti prodloužení doby, kdy mohou předzahrádky fungovat. „To je skutečně na místě. Byl bych rád, kdyby v sychravém počasí byly zatepleny,“ dodal primátor s tím, že na návrhu bude dále pracovat.

Pokud zastupitelstvo návrh schválí, začal by platit už od příštího roku.

Autoři | Foto

Štítky předzahrádky, poplatky, Liberec, předzahrádka, Tibor Batthyány, primátor, Jan Korytář

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podniky za předzahrádky možná nebudou muset vůbec platit. Fungovat mohou déle  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.