Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Vichřice na Liberecku: vlak narazil do stromu, tramvaje nejezdily kvůli potrhané troleji

Hasiči v Libereckém kraji měli kvůli silnému větru a dešti v noci na dnešek zhruba 25 výjezdů převážně k popadaným stromům. Energetici ráno evidovali tři poruchy na vedení vysokého napětí. Ve Skalici u České Lípy narazil vlak v noci do spadlého stromu. V Liberci nejezdily tramvaje, vítr potrhal trolej v Horním Hanychově.

Hasiči byli k nehodě vlaku voláni krátce po půlnoci. „Obešlo se to bez zranění," řekl operační důstojník hasičů.

Popadané stromy odstraňovali hasiči napříč celým krajem, v jednom případě vyjeli také k čerpání vody. „Nebylo to u nás tak extra rozsáhlé," uvedl operační.

Od 4:10 probíhaly výluka tramvají mezi Rybníčkem a Hanychovem. Důvodem byla popadaná a potrhaná trolej nedaleko hanochovského kostela. „Provoz je nahrazen autobusy, předpoklad ukončení oprav je cca v 9 hodin," řekla mluvčí dopravního podniku Martina Poršová.

Z neděle na pondělí napršelo v Libereckém kraji od deseti do 39 litrů vody na metr čtvereční, nejvydatnější byly srážky v Jizerských horách. Ráno k 6:00 nebyl provoz kvůli padlým stromům omezen na žádné silnici ani železniční trati. Energetici v kraji k 6:00 evidovali tři poruchy na vedení vysokého napětí a další na nízkém napětí. „Vichřice doprovázená bouřkou zasáhla Liberecký a Ústecký kraj nejméně z celého zásobovacího území ČEZ Distribuce," řekla mluvčí skupiny ČEZ Soňa Holingerová.

Na Liberecku jsou podle ní v terénu pracovníci poruchových čet v lokalitě Českého Dubu, Hlavic, Kobyl a Všelibic. „Na Jablonecku a Semilsku pak řešíme poruchy v lokalitě Frýdštejn, Jenišovice a Turnova. Předpokládáme obnovení dodávek do těchto lokalit během dnešního dne," dodala.

Autoři | Foto Robin Žlebek

Štítky strom, Liberecký kraj, Liberec, Skalice u České Lípy, Liberec XIX-Horní Hanychov, ČEZ, Rybníček

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vichřice na Liberecku: vlak narazil do stromu, tramvaje nejezdily kvůli potrhané troleji  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.