Počasí dnes23 °C, zítra20 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

U knihovny roste nový strom. Vysadili ho jako památku na Olgu Havlovou

Pětaosmdesát stromů se letos po celé republice rozhodl vysadit Výbor dobré vůle – Nadace Olgy Havlové. Právě tuto osobnost mají stromy připomínat. Olga Havlová by se letos dožila 85 let. A jeden z těchto stromů byl vysazen před libereckou synagogou.

„S Výborem dobré vůle – Nadací Olgy Havlové jsme v minulých letech úzce spolupracovali na pořádání preventivních přednášek o zdraví i o různých typech onemocnění. Když se Výbor dobré vůle na nás obrátil s myšlenkou zasadit u knihovny mladý stromek, souhlasili jsme,“ říká ředitelka Krajské vědecké knihovny, Blanka Konvalinková.

Jde už o 64. strom, který byl vysazen, první na Žižkově, kde se Havlová narodila, poslední pak bude vysazen na Božím Daru.

„Strom zasazený v Liberci bude připomínat mimořádnou osobnost manželky prvního polistopadového prezidenta - zejména její neutuchající úsilí zajistit, pokud možno, svobodný život i lidem se sociálním či tělesným handicapem,“ uvedla Monika Granja, ředitelka Výboru dobré vůle – Nadace Olgy Havlové.

Autoři | Foto Město Liberec

Štítky strom, Strom Olgy Havlové, knihovna, Liberec, Olga Havlová, Žižkov, Boží Dar

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U knihovny roste nový strom. Vysadili ho jako památku na Olgu Havlovou  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.