Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Den regionálních potravin Libereckého kraje se blíží, letos už podvanácté

Ve čtvrtek 11. října se v Liberci před radnicí opět sejdou potravináři Libereckého kraje, aby své výrobky představili svým zákazníkům. Již podvanácté se totiž bude konat prodejní výstava Den regionálních potravin Libereckého kraje. Návštěvníci budou mít možnost nejen ochutnat a zakoupit kvalitní potravinářské výrobky, ale zároveň se osobně setkat s jejich výrobci a dozvědět se, mnoho zajímavého.

Tradičně bude na náměstí po celý den probíhat kulturní program, jehož vyvrcholením se stane slavnostní předání ocenění "Regionální potravina Libereckého kraje".

V letošním roce získaly tuto prestižní značku v Libereckém kraji tyto výrobky:

Tlačenka světlá od výrobce VÁŠA spol. s r.o., Pepřák od výrobce KAREL KLOUČEK ŘEZNICTVÍ A UZENÁŘSTVÍ s.r.o., Farmářský sýr s rajčátky od Jiřího Vrkoslava, JOGURT JAHODA BIO od Jiřího Korna, Mini svatební koláček povidlový – tlačený od Drahomíry Mackové, RAFAEL MEDOVNÍK od výrobce Cukrářství a pekařství Růžodol s.r.o., Vratislavické řezané od výrobce HOLS akciová společnost – Pivovar Vratislavice, Broskev s mátou od Jana Kakose, Zmrzlina Slaný karamel LEDA od Davida Stárka.

Do programu Dne regionálních potravin jsou tradičně zařazeny i soutěže o ceny a vaření s Janem Michálkem, členem Národního týmu AKC ČR, který ve svých receptech použije právě oceněné výrobky. V programu dále vystoupí Martin Maxa a Miluška Voborníková.

Soutěž Regionální potravina je projektem Ministerstva zemědělství určeným na podporu malých a středních zemědělců a producentů potravin v jednotlivých krajích České republiky. Státní zemědělský intervenční fond značku spravuje. Oceněný výrobek získá právo zdarma užívat značku Regionální potravina po dobu čtyř let na obalu svého výrobku. Podrobné informace o soutěži jsou k dispozici na webových stránkách www.regionalnipotravina.cz.

Štítky jídlo, Liberecký kraj, Liberec, soutěž, Karel Klouček, Jiří Korn, Česko, Miluše Voborníková, Martin Maxa, Jan Michálek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Den regionálních potravin Libereckého kraje se blíží, letos už podvanácté  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.