Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

FOTO: První sníh zkomplikoval dopravu. Silničáři vyjeli na Ještěd, do Harrachova nebo na Prácheň

Ačkoliv předpověď slibovala sněhové srážky do vyšších poloh, nakonec hustě sněžilo i o něco níže, do terénu tak vůbec poprvé v této sezoně museli silničáři. Ti vyjížděli například na Ještěd, ale i do Harrachova nebo na Novoborsko.

„Na několika místech v kraji se nečekaně v průběhu dne teploty pod bod mrazu a na silnice tak kromě deště začaly padat také sněhové vločky. Ty se ve vyšších nadmořských výškách na komunikacích udržely, a tak se silničáři rozjeli ke svému prvnímu výjezdu,“ popsal Denis Tomáš, mluvčí společnosti Silnice LK, která má údržbu krajských silnic na starosti.

Postupně začali udržovat komunikace I/10 v Harrachově, III/2784 přes Ještěd a úseky I/9 Svor – Šébr a I/13 Nový Bor – Prácheň.

V dalších dnech by ale zima měla opět rychle ustoupit. „V nadcházejících 10 dnech se podle předpovědi počasí denní i noční teploty očekávají výše než 5 stupňů a tak si na pravou zimu budeme muset zřejmě ještě chvilku počkat,“ dodal.

Autoři | Foto Hasiči Varnsdorf

Štítky Sníh, počasí, předpověď, zima, Silnice LK, Harrachov, Ještěd, Prácheň, Silnice LK a.s., Nový Bor

FOTO: První sníh zkomplikoval dopravu. Silničáři vyjeli na Ještěd, do Harrachova nebo na Prácheň  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.