Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

I skejťák může vydat knihu. Plním si sny, užívá si Maxim Habanec

Maxim Habanec je v jednom kole. V loňském roce natočil snímek o své cestě kolem světa, otevřel naprosto unikátní vnitřní skatepark Red Bull MaxSpace a zahájil přípravu na Tokio. Šestadvacetiletý sportovec ale stále nemá dost. Ve spolupráci s nakladatelstvím Albatros představí svou novou knihu Život je skejt.

Život Maxe Habance je opravdu skejt. S prknem na kolečkách se vydal po světových metropolích a natočil o své cestě film. Ale svůj úspěch si rozhodně nenechává jen pro sebe. Všechno, co se na své cestě životem naučil, se snaží přenést i na své potenciální následovníky. Prvním významným krokem bylo vybudování prvního vnitřního skateparku v České republice, tím dalším je jeho rozšíření a předávání vlastních zkušeností skrze knihu.

Impulz z vydavatelství

Knížka je určená hlavně pro kluky a holky, kteří začínají, nebo už chvíli jezdí a chtějí se dozvědět víc. Na svém příběhu popisuju, jak jsem začínal a procházel světem skateboardingu. Navíc jsou v knížce i rady a tipy, jak na to,“ vysvětluje pro koho je knížka určená sám její autor. I když má z vydání knihy radost, nezastírá, že cesta od zrodu myšlenky k realizaci nebyla jednoduchá. „Četl jsem to po sobě nesčetněkrát. Dlouho jsme vybírali fotky i grafiku. Nebudu lhát, byl to trochu porod,“ směje se Habanec.

Nápad na sepsání knížky vznikl právě, když jeden z nejlepších českých skateboardistů a budoucí český reprezentant absolvoval v rámci projektu Skate of Mind cestu kolem světa. Z ní si kromě nezapomenutelných zážitků přivezl i spoustu fotografického materiálu.

 „Přál jsem si, abych mohl všechny ty krásné fotky vydat. Nápad napsat knížku jsem dostal už dávno. Největší impulz teď přišel z Albatrosu, odkud mě oslovili. Najednou jsem viděl, že je to reálné a je o to zájem,“ popsal zrod myšlenky Maxim Habanec.

Nejen pro skejťáky

Křest knihy proběhne ve čtvrtek 15. 11. 2018 kde jinde než v Red Bull MaxSpace. Při té příležitosti bude slavnostně otevřena další část skateparku určená primárně pro pohodovější ježdění. „Chtěl jsem postavit část, kde se bude dát v klidu jezdit a nebudou se hrotit velký překážky,“ vysvětluje Habanec svůj další přínos skateboardové scéně.

Kniha Život je skejt stojí 349 korun a od 15. listopadu bude k dostání ve vydavatelství Albatros. Podle jejího autora si v ní najdou svoje i lidé, kteří nejsou úplní nadšenci do skatu. Jde hlavně o příběh, unikátní fotomateriál a přístup k životu. „Jsem hrozně vděčný, že se mi podařilo plnit si sny v brzkém věku a doufám, že se mi podaří předat tyto zkušenosti dalším lidem a motivuju je k tomu, aby dělali, co je baví,“ uzavírá Maxim Habanec.

Tisková zpráva

Foto Red Bull

Štítky skteboard, skejťák, Maxim Habanec, Red Bull, kniha, Albatros, Tokio, Česko, cesta kolem světa

I skejťák může vydat knihu. Plním si sny, užívá si Maxim Habanec  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.