Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Vánoční strom dorazí k radnici už v úterý. Pochází ze zahrady v Horním Hanychově

Opět přímo z Liberce bude vánoční strom, který vyroste před před radnicí. Ještě teď v klidu roste na jedné soukromé zahradě v Horním Hanychově, už v úterý ráno ale bude pokácen a převezen na Benešovo náměstí.

Po více jak deseti letech bude symbolem Vánoc na náměstí smrk stříbrný, lidově nazývaný pichláč. „Nahradí tak tradiční smrk ztepilý, který dotvářel atmosféru Libereckého adventu v poslední době,“ uvedla mluvčí magistrátu Jana Kodymová.

Letošní vánoční strom pochází ze soukromého pozemku z ulice U Pily v Horním Hanychově a majitel se jej rozhodl poskytnout městu. „Smrk je pravidelného vzrůstu, hustě zavětvený, bez proschlých částí, takže se ideálně hodí k využití před radnici,“ dodala mluvčí.

Strom je 14 metrů vysoký a splňuje bezpečnostní podmínky statiky, a proto se strom letos nemusí zkracovat. „Pokácení a převoz, včetně ukotvení, zajistí Sbor dobrovolných hasičů Liberec- Sever, a část peněz, které město za tuto službu zaplatí, bude využita na dobročinné účely,“ doplnila Kodymová.

Ukotvení stromu proběhne v úterý, ozdobení ve čtvrtek a slavnostní rozsvícení pak v neděli v 17 hodin.

Autoři | Foto Město Liberec

Štítky Vánoční strom, advent, smrk, Liberec, vánoční stromek, radnice, Liberec XIX-Horní Hanychov, Vánoce, sbor dobrovolných hasičů, zahrada

Vánoční strom dorazí k radnici už v úterý. Pochází ze zahrady v Horním Hanychově  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.