Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Vánoční strom má ozdoby od dětí z liberecký školek a škol. Primátor ocenil MŠ Čtyřlístek

Také letos zdobí vánoční strom na náměstí před radnicí ozdoby, které vyráběly děti z libereckých školek a základních škol. Nový liberecký primátor pak z osmdesáti devíti ozdob vybral tu, která se mu nejvíce líbíla. Jde o ozdobu z mateřské školky Čtyřlístek na Horské ulici.

Vítězná ozdoba byla vyhlášena na slavnostním rozsvěcení vánočního stromu v neděli, ocenění získaly i další tři ozdoby, které získaly nejvíce hlasů ve facebookové anketě. „Jsme moc pyšní, hodně to pro nás znamená,“ řekla ředitelka školky Jaroslava Kalinová.


Ředitelka MŠ Čtyřlístek Jaroslava Kalinová přebírá ocenění za vánoční ozdobu.

Ozdoba je vytvořena z desítek malých šišek a pracovala na ní celá školka. „Sbírali jsme šišky, ty jsme pak na ni lepili. A ještě červené kuličky jsme lepili,“ řekl pětiletý Míša z předškolního oddělení.

Kromě vítězné ozdoby vznikaly v dalších školkách a školách andílci, srdíčka, sněhuláci, ale i prasátka nebo rybičky. Všechny visí na čtrnáctimetrovém smrku stříbrném, který po deseti letech nahradil tradiční smrk ztepilý. Poprvé se rozsvítil v neděli 25. listopadu, v pátek pak na náměstí začne adventní program, který vyvrcholí 23. prosince.

Tradiční výzdoba v ulicích města je už instalována na náměstí Dr. Edvarda Beneše a na historické radnici. Vánočně vyzdobené budou od konce týdne také ulice Pražská a Moskevská, dále ulice Revoluční, Fügnerova a okolí terminálu MHD, také Šaldovo náměstí, Sokolovské náměstí a prostor před vlakovým nádražím. Příjemným zpestřením letošního adventu budou menší vánoční stromky v květináčích před některými obchody v centru města.

Autoři | Foto Luboš Vrabec a Město Liberec

Štítky vánoce, strom, ozdoby, MŠ Čtyřlístek, vánoční stromek, Čtyřlístek, Edvard Beneš, advent

Vánoční strom má ozdoby od dětí z liberecký školek a škol. Primátor ocenil MŠ Čtyřlístek  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.