Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Krajský úřad opět ožil Vánočními trhy klientů sociálních služeb

Klienti z více než třiceti organizací ze sociální oblasti z celého kraje představili ve středu 28. listopadu své ručně zhotovené výrobky na tradičních Vánočních trzích v budově Krajského úřadu Libereckého kraje. Letošní prodejní výstava uživatelů sociálních služeb se konala už po čtrnácté. Pár drobností pod stromeček si zde vybral také náměstek hejtmana Pavel Svoboda, pod jehož záštitou se Vánoční trhy konaly.

Svou šikovnost a nápady předvedli na trzích především senioři z domovů důchodců nebo zdravotně postižení. Návštěvníkům nabízeli vedle vánočních stromečků a adventních věnců také třeba figurky andělů, voňavé svíčky, přírodní mýdla, originální vánoční přání, ručně pletené nebo háčkované dekorace, keramické zvonečky, pletené košíky a mnoho dalšího zboží.

„Pro klienty chráněných dílen a domovů pro seniory je prodejní výstava velkým svátkem, na který se připravují dlouho dopředu. Dělá jim radost, když vidí, že se jejich výrobky líbí a lidé mají o ně zájem. Připadají si užitečnější,“ zdůraznil náměstek hejtmana Pavel Svoboda. „Trhy jsou také příležitostí ke zviditelnění sociálních služeb. Organizace na nich představují, co konkrétně dělají pro ty, kteří se bez jejich pomoci neobejdou,“ dodal.

Vánoční trhy připravuje každý rok resort sociálních věcí krajského úřadu. Obvykle přilákají až tisícovku návštěvníků. Peníze, které organizace získají prodejem svých výrobků, používají na nákup materiálu pro další ročník trhů.

Tisková zpráva | Foto Liberecký kraj

Štítky Liberecký kra, vánoce, advent, trhy, vánoční trhy, sociální služby, krajský úřad, Pavel Svoboda, Liberecký kraj

Krajský úřad opět ožil Vánočními trhy klientů sociálních služeb  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.