Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Ještěd naštval lyžaře, večerní lyžování není v ceně sezónního skipasu

Lyžařská sezóna je na začátku a skiareál na Ještědu už musí řešit rozzlobené lyžaře. Majitelé sezónních permanentek totiž nemají v ceně večerní lyžování, i když si skipasy kupovali s tím, že ho využít mohou. Nájemce Ještědu TMR se ale brání, že využití sezónního skipasu na večerní lyžování nikde nedeklaroval a má to tak uvedeno i v obchodních podmínkách.

„Při zakoupení voucherů na konci září bylo potvrzováno, že sezonní skipas bude platit i na večerní lyžování. Na starých stránkách také o žádné výjimce nebylo nic napsáno. Na nových stránkách v novém ceníku je to najednou sděleno?“ zlobí se na facebookovém profilu ještědského areálu například Daniel LBC. A podobných příspěvků je víc, další zase volají na infolinku areálu.

Jenže skipas na večerní lyžování neplatí a nájemce areálu, společnost TMR, vysvětluje, že to tak bylo od začátku. „TMR v žádném oficiálním vyjádření nikde nedeklarovalo, že večerní lyžování je součástí sezónního skipasu, a abychom se vyhnuli případným spekulacím, tak tato informace byla pro jistotu umístěna i na webové stránky a zdůrazněna ve Všeobecných obchodních podmínkách,“ řekl ředitel areálu Jakub Hanuš.

Jenže podle lyžařů tato informace o večerním lyžování přibyla až později. „V předprodeji nebylo uvedeno, že celosezónní skipass neobsahuje noční lyžování. Tuto informaci jste doplnili dodatečně. Vše jsem si tehdy raději ověřila, ještě na Vaší infolince, tak v infocentru,“ píše na vysvětlení ředitele Jana Drozdová. „Díky Vám se stále učím, jdu to vysvětlit dětem, že je mamka hloupá a ať na noční Ještěd zapomenou,“ dodává.

Hanuš se ale brání, že informace o zahrnutí večerního lyžování do sezónního skipasu nevzešly z TMR. „Pokud kdy byly podávány v průběhu roku 2018 neoficiální ústní informace o zahrnutí večerního lyžování do sezónního skipasu, pak tyto informace nebyly podávány vedením ani zaměstnanci TMR Ještěd a.s., ale osobami na tomto subjektu nezávislými, bez jakýchkoli instrukcí a pokynů ze strany TMR,“ dodal.

Ten také argumentuje tím, že ceny sezónních skipasů jsou výhodnější než loni. V příštím roce chce navíc skipas propojit i s ostatními středisky, které provozuje TMR. Podle Hanuše navíc v žádném středisku TMR není večerní lyžování součástí sezónního skipasu.

Autoři | Foto Skiareál Ještěd

Štítky Ještěd, skipas, večerní lyžování, lyžař, TMR Ještěd a.s.

Ještěd naštval lyžaře, večerní lyžování není v ceně sezónního skipasu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.