Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Všechny větší skiareály v Libereckém kraji budou otevřené

Všechny větší skiareály v Libereckém kraji budou o víkendu v provozu, i když předpověď počasí není příznivá. Pršet by mělo i na horách. Na sjezdových tratích leží od deseti do 60 centimetrů sněhu, vyplývá z informací od provozovatelů středisek. Zatím dobré podmínky jsou v horách i pro běžkaře.

Největší zimní středisko v kraji, krkonošská Rokytnice nad Jizerou, zahájí sezonu v pátek. „Vzhledem k tomu, že sněhové podmínky v nejvyšších partiích Lysé hory nejsou ještě zcela ideální, bude v prvních dnech provozu zpřístupněna pouze část skiareálu Horní Domky, kdy nejvyšším výstupním bodem bude konečná stanice vleku Zalomený," uvedl za středisko Vít Pražák. Rozšíření provozu o stěžejní lanovku na Lysou horu podle něj předběžně plánují na úterý 25. prosince. První den provozu bude skiareál v Rokytnici lákat na speciální jízdné 300 korun. „Ceny skipasů v dalších dnech budou adekvátně uzpůsobeny omezenému charakteru provozu střediska," dodal Pražák.

V sousedním Harrachově sezona začala ve středu, zatím se tam lyžuje na červené sjezdovce směrem do centra. „O vánočních prázdninách už budou v provozu obě lanovky i lyžařský vlek na Osvětlence a podle sněhu budeme otevírat postupně sjezdovky v celém středisku," uvedl za středisko Vlastimil Fejkl. Další krkonošské areály na Benecku a ve Vítkovicích zahájily sezonu už minulý víkend, v pátek se přidají Vysoké nad Jizerou a Jablonec nad Jizerou a od soboty se bude lyžovat i v Pasekách nad Jizerou.

O víkendu bude možné lyžovat také ve všech větších areálech v Jizerských horách. „Na Tanvaldském Špičáku bude od pátku v provozu lanovka 1 a otevřené sjezdovky modrá a červená a od soboty se přidává lanovka 2 s Kostelní sjezdovkou," uvedl za středisko Pavel Bažant. Od pátku bude také možné lyžovat v severní části Severáku v Hraběticích a na Malinovce v Bedřichově. Lyžuje se už i v Kořenově a v pátek sezonu zahájí Černá Říčka v Desné.

Ještěd v Liberci má zatím v provozu jednu sjezdovku, bezmála 400 metrů dlouhou F10. „Sněžná děla běží naplno a zatím se daří připravovat areál dle plánu, abychom mohli spustit v sobotu 22. prosince provoz většiny severní strany," uvedla za středisko Renata Balašová.

Autoři | Foto Skiareál Rokytnice

Štítky Lyže, hory sjezdovky, běžky, Jizerky, Ještěd, Liberecký kraj, lanová dráha, sjezdovka, Rokytnice nad Jizerou, Lysá hora, Harrachov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Všechny větší skiareály v Libereckém kraji budou otevřené  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.