Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Katedra tělesné výchovy smutní. Zemřel Stanislav Vozák

Ve věku 86 let zemřela minulý čtvrtek legenda katedry tělesné výchovy liberecké univerzity Stanislav Vozák. Sám katedru několik let vedl, s místní vysokou školou spojil celý svůj produktivní život. Pamětníci si Stanislava Vozáka mohou pamatovat také jako nesmlouvavého obránce hokejového Stadionu Liberec.

Stanislav Vozák na katedře v různých profesích působil neuvěřitelných 55 let. V padesátých letech vystudoval Institut tělesné výchovy a sportu v Praze se specializací fotbal a hokej a pak už se na umístěnku dostal do Liberce.

Hokej hrál na vysoké úrovni. Liberečtí fanoušci ho mohli znát jako oporu zadních řad místního Stadionu Liberec.

Čtyřicet let na katedře učil, byl i zástupcem vedoucího katedry a v letech 1988 až 1990 i jejím vedoucím. Poté se trochu stáhl a až do roku 2012 na katedře vykonával různé technické profese.

Stanislav Vozák také připravoval univerzitní spartakiádní představení, pamětníci vzpomínají také na jeho účast při stavbě kolejí na Harcově, kde byl od položení základního kamene až po montáž polední skříňky.

Poslední rozloučení se zesnulým se bude konat ve středu 30. ledna 2019, ve 12 hodin v obřadní síni libereckého krematoria.

Autoři | Foto TUL

Štítky Stanislav Vozák, Liberec, TUL, katedra tělesné výchovy, tělesná výchova, Bílí Tygři Liberec, Praha

Katedra tělesné výchovy smutní. Zemřel Stanislav Vozák  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.