Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V ojedinělých případech se může objevit kus se sníženou kvalitou, reagovalo vedení Penny Marketu na výskyt prošlého masa v jedné z prodejen

Na pultech obchodního řetězce Penny Market se objevilo zkažené maso původem z Polska. S vidinou dobrého oběda si ho v neděli ve Vodňanech cestou z výletu zakoupil muž. Po otevření ho ale chuť na jídlo velmi rychle přešla. Maso podle jeho slov páchlo jako zkažená vejce.

„Maso jsem si zakoupil 17.2. ve Vodňanech. Druhý den jsme ho otevřeli s tím, že si uděláme plátky a i přítelkyně, která stála na druhé straně kuchyně ucítila hrozný smrad zkažených vajec. Když jsem na to maso sáhnul, tak bylo strašně oslizlé, lepilo se to na ruce, bylo to jako želatinové lepidlo. Maso jsme vzali a šlo okamžitě do koše. Spojil jsem se Penny Marketem, které nám přislíbilo reklamaci. Kolik takových lidí ještě je, co má toto maso doma v mrazáku nebo nedej bože, kdo ho už snědl. Nebyl jsem jediný, kdo si na tuhle várku masa z Polska stěžoval,“ řekl zákazník, který si maso zakoupil.

Na vyjádření jsme se zeptali i vedení Penny Marketu a jejich odpověď nás velmi zarazila. „Ihned po oznámení této skutečnosti byla zkontrolována nejen daná šarže masa, ale i kompletní dodávka od daného dodavatele na prodejně ve Vodňanech. Rovněž byl proveden audit kvality na ostatních prodejnách Penny Market a potvrdilo se, že se jednalo pouze o ojedinělý případ. I přes veškerou snahu a opatření se však v ojedinělých případech, jako je tento, může stát, že v rámci dodávky v řádu desítek kilogramů na každou z prodejen, se objeví jeden kus se sníženou kvalitou vzniklou s největší pravděpodobností v průběhu transportu,“ uvedl tiskový mluvčí Tomáš Kubík.

Nám se ale podařilo zjistit, že nešlo o zase tak ojedinělý případ jak obchodní řetězec uvedl. Prošlé a zapáchající maso si z obchodu přinesla i žena z Brumova na Zlínsku. Shodou okolností se i v tomto případě jednalo o stejné balení masa, konkrétně o vepřovou krkovici bez kosti a opět z Polska. 

Autoři | Foto zákazník obchodu

Štítky Penny Market, zkažené maso, maso, Polsko, Vodňany, Tomáš Kubík

V ojedinělých případech se může objevit kus se sníženou kvalitou, reagovalo vedení Penny Marketu na výskyt prošlého masa v jedné z prodejen  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.