Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Lesák se musí vypustit a přespárovat. Napájet ho bude nový vrt

Radnice musí nechat přespárovat vanu Lesního koupaliště. To se přitom opravovalo teprve loni. Jenže byla použita špatná spárovací hmota a voda z vany uniká. Město také nechá vybudovat nový vrt, poté by měl být dostatek vody i přes případné suché léto.

„Přistupujeme k reklamačnímu řízení a přespárování bazénové vany. Ukázalo se, že bazén byl přespárován obyčejnou spárovací hmotou a ne tou hydrofobní. Firma to udělá znovu, ale správnou spárovací hmotu musíme zaplatit my. Vyjde to na asi dvě stě tisíc korun,” uvedl náměstek primátora Jiří Šolc.

Toto řešení by mělo v koupališti zadržet více vody, navíc vznikne nový vrt. „V případě nedostatku vody z potoka bychom mohli koupaliště dopouštět z něj,” dodal s tím, že náklady pro město budou asi 150 tisíc korun.

Jinak město do koupaliště zatím investovat nebude. Provozovat ho budou Městské lesy společně s Komunitními pracemi. Na koupališti zůstanou přenosné toalety. „Kanalizace je až u lukostřelců. Pokud bychom chtěli plnohodnotné záchody, museli bychom kanalizaci prodloužit až ke koupališti. O tom zatím neuvažujeme,” řekl Šolc.

Koupaliště bude nadále přístupné bez vstupného. Město má v plánu počkat dvě sezóny a pak provoz dál vyhodnotit.

Autoři | Foto

Štítky Lesák, Lesní koupaliště, Liberec, koupaliště, vana, Jiří Šolc

Lesák se musí vypustit a přespárovat. Napájet ho bude nový vrt  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.