Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

VIDEO: Na počest padlého kynologa Tomáše Procházky vznikla kynologická Síň slávy

V loňském roce zarmoutila zpráva o úmrtí skvělého vojáka a také kynologa Tomáše Procházky z Hrádku jeho nejbližší, ale i kamarády, kolegy a celou kynologickou společnost. Na jeho počest tak vznikla kynologická Síň slávy.

O vytvoření kynologické Síně slávy na počest tohoto vojáka a kynologa působícího v Centru vojenské kynologie Chotyně rozhodla porota každoroční ankety Kynolog roku. Tu organizuje společnost Vafo Praha. Anketa má za cíl oceňovat kynology za jejich úspěchy a podporovat rozvoj kynologických aktivit v Česku.

ČTĚTE TAKÉ: Padlý voják a kynolog z Hrádku pracoval srdcem, říká podplukovník Andrej Vítek

Voják Tomáš Procházka pocházel z Hrádku nad Nisou a zahynul loni při své misi v Afghánistánu. „Tomáš Procházka... Dobrý kamarád, parťák, chlap do nepohody, letitý účastník kynologické soutěže O pohár Kristýny, psovod VÚ Chotyně, nás bohužel navždy opustil při plnění svých vojenských povinností na misi v dalekém Afghánistánu,“ napsal krátce po jeho úmrtí starosta Hrádku Josef Horinka.

Síň slávy tak navždy bude připomínat přínos Tomáše Procházky do české kynologie. „Tomáš Procházka byl pohodový, férový a spolehlivý parťák nejen v životě kynologickém, ale hlavně v tom osobním. Psi doslova prostupovali celý jeho život, včetně zaměstnání. Tomáš byl vojákem působícím v Centru vojenské kynologie Chotyně a jako voják z povolání se se psy zúčastnil i několika zahraničních misí. Bohužel ta říjnová v Afghánistánu se mu stala osudnou. Na jeho počest se porota rozhodla založit kynologickou Síň slávy, do které tímto Tomáš oficiálně vstupuje. Věříme, že do Síně slávy vstupuje člověk, který této kategorii dá do základu ty nejvyšší hodnoty,“ uvádí pod videem organizátoři ankety Kynolog roku.

Foto FB Tomáše Procházky, FB Kynolog roku

Štítky kynolog roku, Tomáš Procházka, kynolog, voják, síň slávy, Hrádek nad Nisou, Afghánistán, Chotyně, Vafo Praha, Česko, Josef Horinka

VIDEO: Na počest padlého kynologa Tomáše Procházky vznikla kynologická Síň slávy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.