Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Turnov znovu nabízí pozemky pro výstavbu bytových domů

Turnov znovu nabízí k prodeji pozemky pro výstavbu jednoho či dvou bytových domů u sídliště Výšinka. Město podmínky upravilo, protože za předchozích o pozemky na ploše zhruba 4500 metrů čtverečních nikdo neprojevil zájem.

Turnov původně požadoval, aby případní zájemci kromě ceny zároveň předložili i architektonickou studii. „S tím jsme neuspěli, nikdo o to neměl v tomto formátu zájem," informoval starosta Turnova Tomáš Hocke (Nezávislý blok). Proto podle něj soutěž rozdělí na dvě části. „V první fázi se chceme bavit o ceně pozemků a ve druhé fázi o architektonické studii," uvedl Hocke.

Turnov předpokládá, že prodejem pozemků na Výšince by mohl získat přes 5,6 milionu korun. Vyrůst by tam mohly dva domy s třemi nadzemními podlažími a podzemními garážemi.

Čtrnáctitisícové město kromě pozemků pro bytové domy nabízí i plochy vhodné pro výstavbu rodinných domů. Zájem o ně je velký. V aukcích pořádaných radnicí ceny za městské pozemky dosahují až dvojnásobek vyvolávací ceny a za metr čtvrteční se platí v některých případech téměř 2500 korun. Letos bude město pokračovat v zasíťování pozemků obytné zóny v lokalitě Hruštice.

Autoři | Foto Město Turnov

Štítky Turnov, pozemky, rodinné domy, pozemek, stavba, bytový dům, Tomáš Hocke

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Turnov znovu nabízí pozemky pro výstavbu bytových domů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.