Počasí dnes6 °C, zítra11 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Dětský koutek v Liďákách po zimě otevřel. Zahájil už 64. sezónu

Dětský koutek v Lidových sadech v pondělí zahájil sezónu. Návštěvníci se mohou opět těšit na oblíbený elektrický vláček, ruské kolo, bludiště, prolézačky, vodní brouzdaliště, houpačky, klouzačky a spoustu dalších dětských atrakcí. Novinkou letošní sezóny je zavedení nulového vstupného pro děti do 3 let.

Dětský koutek v Lidových sadech má v Liberci již dlouholetou tradici a každým rokem ho navštěvují desítky tisíc dětí i dospělých. Od roku 1955, kdy původní dětské hřiště s rybníčkem spadlo pod správu Kulturního a společenského střediska Lidové sady (kdysi PKO), prošel významnými změnami a modernizací. V minulých letech byl například kompletně zrenovován historický vláček z roku 1971, tzv. „Mašinka“, která za dobu své existence svezla téměř milion dětí.

Přes dvacet tisíc lidí

Rekonstrukcí prošly také původní bazénky, prolézačky a přibylo i malé dopravní hřiště pro nejmenší. „Jsme rádi, že i po tolika letech je Dětský koutek stále oblíbeným výletním cílem mnoha rodin. Jen v minulém roce jeho branami prošlo celkem 21 463 návštěvníků. Každým rokem pracujeme na jeho zvelebování, a tak pevně doufám, že se stane vyhledávanou atrakcí i pro další generace,“ dodává Vladimíra Štrynclová, vedoucí Kulturního a společenského střediska Lidové sady.

V Dětském koutku pořádá Zoo Liberec i pravidelné akce pro veřejnost. První v letošním roceje již tradiční PředČARODĚJNICKÝ rej, který proběhne v pátek 26. dubna. Akce bude opět zahájena lampionovým průvodem, který povede od liberecké radnice. Účastníci se dále mohou těšit na divadelní pohádku, pálení čarodějnice, tematické dílničky či taneční rej s MíšouJadrnou.

V případě hezkého počasí je Dětský koutek otevřen každý den od 9.00 do 18.00 (duben, květen, září říjen), do 19.00 (červen, červenec, srpen).

Tisková zpráva | Foto ZOO Liberec

Štítky ZOO Liberec, dětský koutek, Lidové sady, Liberec, Zoologická zahrada Liberec

Dětský koutek v Liďákách po zimě otevřel. Zahájil už 64. sezónu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.