Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Knihovna se na čtvrt roku zcela uzavře, projde rekonstrukcí

Prvního června se liberecká krajská knihovna na tři měsíce uzavře. A čtenáři ji pak v září možná ani nepoznají, dojde totiž k rozsáhlým úpravám - opraví se toalety, vymění se koberce a vytvoří se například také nová tichá studijní zóna.

„Cílem projektu je zvýšení dostupnosti vybraných dokumentů – probíhá restaurování, digitalizace fondů – a celkové zvýšení komfortu uživatelů v prostorách pro veřejnost,” upřesnila ředitelka knihovny Blanka Konvalinková.

Nové záchody i studovna

Během tříměsíčního uzavření knihovny proběhne rekonstrukce světlíku nad půjčovnami, rekonstrukce klimatizace v depozitáři vzácných tisků, vytvoří se tichá studijní zóna, rekonstrukce toalet pro veřejnost, výměna koberců, přechod na RFID technologie umožňující modernější a efektivnější ochranu dokumentů i samoobslužné půjčování. 

Knihovna bude po dobu rekonstrukce ohleduplnější ke svým čtenářům a prodlouží výpůjční lhůtu knih.

Využívejte pobočky

Během letních měsíců mohou čtenáři využívat služeb městských poboček knihovny. „Ty budou během uzavření hlavní budovy zásobovány větším množstvím žádaných knih a denního tisku,” dodala ředitelka.

K dispozici uživatelům budou v rozšířené otevírací době pobočky Králův Háj, Vesec a Ruprechtice. Pobočka Kunratická bude mít v květnu a červnu z technických důvodů omezený provoz, během letních prázdnin bude uzavřena. Pobočky Machnín a Rochlice budou v měsíci červnu otevřeny dle své běžné otvírací doby, poté ale uzavřeny.

Autoři | Foto

Štítky knihovna, Liberec, rekonstrukce, toaleta, koberec

Knihovna se na čtvrt roku zcela uzavře, projde rekonstrukcí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.