Počasí dnes-0,8 °C, zítra2,2 °C
Úterý 18. března 2025  |  Svátek má Eduard
Bez reklam

Aktuálně

Velký zájem i dobré počasí. Skiareál na Ještědu bude v provozu ještě týden více...

Anděl strážný se dnes v Zákupech zapotil. Řidič tam vjel přímo pod vlak, srážku s 683 tunami vážící soupravou přestál s lehčím zraněním více...

Jedenáctiletá fenka uvízla v Horní Branné v díře v ledu na rozmrzajícím rybníce. Na břeh ji hasiči dostali pomocí paddleboardu více...

Ani požitý alkohol, ani zákaz řízení. Řidiče v Mníšku zastavila v neděli ve tři ráno až svodidla více...

Čistírna odpadních vod v Liberci se bude muset asi rozšířit na úkor plánované bioplynové stanice a kompostárny více...

V liberecké galerii se ukrývá Třesoucí se říše. Stojí za ní slavná maďarská sochařka Zsófia Keresztes více...

Ve Vítězné proběhlo kácení stromů. Začne rekonstrukce ulice více...

Sezona na státních hradech a zámcích začne 5. dubna. Jaké novinky přinesou ty v Libereckém kraji? více...

V noci mráz, přes den jaro. O tomto týdnu naměříme až 16 stupňů Celsia více...

Zoo v Liberci začne v dubnu testovat nový systém s mokřadem k čištění a úspoře vody více...

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Pohlreich se těší na mořské ježky a Hejlík na nadívaná holoubátka. Beko Fresh festival bude nabitý zážitky

PR článek

Tisková zpráva

BEKO FRESH festival by se letos dal nazvat festivalem zážitkovým. Nejen, že se budou prezentovat ty nejlepší restaurace z celé České republiky svými vybranými pochoutkami, ale ochutnat bude možné i opravdu extrémní jídla – mořské ježky, šneky po toskánsku, bizoní burger nebo nadívaná holoubata. Stálicí festivalu zůstává Zdeněk Pohlreich, kterého v programu doplní kuchaři Roman Vaněk, Radek David a také autor Gastromapy Lukáš Hejlík.

„Trendem doby jsou zážitky a gastronomie v tomto ohledu nezůstává pozadu. Festival jsme proto letos pojali zcela jinak a chceme, aby lidé ochutnali nejen extrémní jídla, ale zažili také jejich netradiční přípravu například na uhlících nebo ve food trucku,“ vysvětluje pořadatel festivalu Petr Jirásek. „Oslovili jsme proto nejen nejlepší restaurace z Liberce a okolí, ale vybrali jsme ty nejlepší podniky z celé republiky,“ dodává.

Jak si vybrat, co ochutnat?

Z pestré nabídky si nebude lehké vybrat. Jak na to jde na food festivalech herec, autor populární Gastromapy Lukáš Hejlík? „Musí se mi líbit nabídka, styl, koncept nebo přístup provozovatele. Já třeba úplně nejdu po nějaké exotice, snažím se jíst především rozmanitě. Jakmile mě něco osloví, tak jdu a ochutnám. Ptám se, snažím se s těmi lidmi bavit, kde působí běžně, a pak je regulérně navštívit v jejich provozu. To je podle mě jedna z výhod food festivalu, že člověk objeví třeba svoji budoucí oblíbenou restauraci.“ Dodává, že už vyzkoušel spoustu extrémních jídel, ale na Beko Fresh festivalu si nenechá ujít nadívaného holuba.

Zdeněk Pohlreich vybírá na festivalech většinou „po čuchu“, ale extrémní jídla nevyhledává. „Já miluju mořské ježky, samozřejmě za předpokladu že jsou zcela čerství. Jinak extrémní věci mě moc nelákají,“ říká. Za to si rád pochutná na dobrém víně: „Kvalitní víno je pro mě životní potřeba, mám rád ten čas, kdy je ve sklence něco dobrého a okolo dobrá společnost.“

Jako v moravském sklípku

I na milovníky vína je festival letos perfektně připraven, bude zde totiž připravena zcela nová vinařská zóna, která má navodit dojem moravského vinného sklípku. Úplnou novinkou jsou pak řízené degustace vína pro 16členné skupiny osob. Pozor, tady je nutné si místo a vstupenku rezervovat přes webové stránky nebo přímo na místě.

Že vaření venku není jen opékání buřtů, to budou chtít návštěvníkům dokázat pojízdné „restaurace“ – food trucky nebo street bistra. „Food trucky, to je věc, která u nás měla už dvě vlny, teď nastupuje vlna třetí a myslím, že už konečně na to nastala doba. Spousta restaurací už si k provozu otevírá také food truck. Je to úplně přirozená záležitost, vy samozřejmě dostáváte jídlo, které je k tomu uzpůsobené,“ říká Lukáš Hejlík.

…což takhle dát si tarantuli?

Hmyz na talíři je zážitkem, který na Beko Fresh festival chodí ochutnávat někteří návštěvníci tradičně už několik let. Letos si ovšem přijdou opravdu na své, šéfkuchař Petr Ocknecht bude připravovat smaženou tarantuli se solí, tequilou a agáve sirupem nebo saranče s vegetariánským chilli con carne. Z jižních Čech pak přiveze svoje speciality Fine Food Academy, která bude nabízet například open burger s mečounem nebo softshell krab burger v sépiové housce či burgery s hovězím plemene wagyu.

V souladu s ekologickými trendy se i pořadatelé festivalu letos soustředí na maximální omezení používání plastu. Kromě ekologického nádobí budou mít návštěvníci možnost donést si vlastní příbor nebo sklenici. „Nemusíte se bát, že nebudete mít sklenici kde umýt, v areálu budou oplachovače sklenic, stejně tak bude zajištěn oplach sklenic v pivním stanu, abyste si mohli svoje pivo správně vychutnat,“ říká pořadatel Petr Jirásek.

Chceš nám něco sdělit?Napiš nám

Napiš do redakce

Pošli nám tip na článek, reakci na daný článek nebo jakoukoliv zpětnou vazbu.

* Soubor není povinné přikládat.
Napište první písmeno abecedy.

Štítky fresh festival, beko, pohlreich, vaření, jídlo, festival, Lukáš Hejlík, Zdeněk Pohlreich, restaurace, ježek, Roman Vaněk, Česko, víno, sklenice, Toskánsko, Liberec

Pohlreich se těší na mořské ježky a Hejlík na nadívaná holoubátka. Beko Fresh festival bude nabitý zážitky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.