Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Co zabíjí Liberec? Přijďte na debatu s děkanem fakulty umění a architektury Osamu Okamurou

Obří nákupní centra, prázdné budovy a dennodenní zácpy. Tak vypadá centrum Liberce v posledních letech. Je to tak dobře? Jde s tím ješt něco dělat? A kde se můžeme inspirovat? O tom bude s Liberečáky u Fryče ve středu debatovat nový děkan Fakulty umění a architektury Technické univerzity v Liberci.

Architekt Okamura se stal děkanem fakulty teprve před nedávnem, Liberec tak stále poznává. Situaci by ale mohl umět dokázat zhodnotit právě z nadhledu někoho, kdo tu nežije celý život.

Hlavní debata se povede skrze nákupní centra, prázdné objekty a dopravu, která dusí jak centrum, tak i další části města.

Námitky a otázky položí i členové debatních klubů Gymnázia F. X. Šaldy a Technické univerzity.

Debata začíná v Knihkupectví Fryč ve středu v 18 hodin.

Osamu Okamura

Česko-japonský architekt, bývalý šéfredaktor architektonického časopisu ERA 21, pracoval jako programový ředitel mezinárodního festivalu a konference pro obyvatelnější města reSITE. Od února 2019 působí jako děkan Fakulty umění a architektury Technické univerzity v Liberci.

Autoři | Foto TUL

Štítky Osamu Okamura, Liberec, Knihkupectví Fryč, pozvánka, debata, centrum, umění, architektura, Technická univerzita v Liberci

Co zabíjí Liberec? Přijďte na debatu s děkanem fakulty umění a architektury Osamu Okamurou  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.