Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Další tři roky chátrání. Turnov chce opět koupit areál Koňský trh

Turnov začal jednat se soukromým vlastníkem takzvaného Koňského trhu o prodeji této zanedbané lokality městu. Radnice má o dvouhektarový areál v centru zájem, požadovanou cenu ale považuje za vysokou.

Konkrétní částku zatím radcnie sdělit nechce. „Protože by to mohlo zablokovat všechna jednání. Jsme s majitelem domluveni, že exkluzivně jedná s námi," řekl starosta Tomáš Hocke (Nezávislý blok). Podle něj je ale cena vyšší, než za jakou se prodal areál před dvěma lety v insolvenčním řízení. Město tehdy nabízelo 18,5 milionu korun, firma Bluebee ze skupiny Mactra Koňský trh získala za 34 milionů.

Znalecký posudek

Radnice si už nechala zpracovat znalecký posudek na současnou hodnotu zanedbaného areálu. „Ani zdaleka se neblíží k tomu, jaká je cena požadovaná," řekl Hocke. Radnice si ještě nechá zpracovat architektonickou urbanistickou studii na celý prostor. „Protože potřebujeme nějakým způsobem odůvodnit navýšení ceny nad cenu v čase a místě obvyklou," uvedl starosta.

Studie by podle něj měla být hotová na podzim. „Pro nás je ta lokalita na jednu stranu důležitá, je to v centru města, dlouhodobě to je vnímané jako brownfield, už nějakých 15 nebo 20 let, ale samozřejmě jsou i další obdobné lokality, které jsou pro město důležité," dodal Hocke. Zmínil například parkoviště U stovky.

Plány na obchodní centrum vzaly za své

Na Koňském trhu mělo podle dřívějších plánů vzniknout obchodní středisko za 190 milionů korun, hotové mělo být už v minulém desetiletí. Záměr ale nevyšel. Vybudovat ho chtěla společnost Real Garant, která skončila před deseti lety v insolvenci. Podle starosty by tato lokalita byla vhodná pro bytovou zástavbu s parkem a menšími obchody. Její část se nachází v záplavovém území.

Autoři | Foto By ŠJů (Own work) [CC BY-SA 3.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)], via Wikimedia Commons

Štítky Turnov, koňský trh, výstavba, byty, Tomáš Hocke

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Další tři roky chátrání. Turnov chce opět koupit areál Koňský trh  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.