Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Dobří andělé podpořili stovky rodin na Liberecku. Pomáhají s těžkými nemocemi

Nadace Dobrý Anděl pomáhá rodinám, kde musí rodiče bojovat s onkologickým onemocněním, nebo kde děti čelí závažným onemocněním jako je cystická fibróza, svalová dystrofie, nemoc motýlích křídel a podobně.

Smířit se s takovou situací a zvládat běžnou každodenní rutinu v rodinách, kde někdo trpí závažnou nemocí, často není vůbec snadné. Přestože finanční prostředky problémy nevyřeší, mohou být vítanou oporou. Dobří andělé pomáhají pravidelně a dlouhodobě a snaží se tak pomoci překlenout těžké životní období.

Na Liberecku pomohli Dobří andělé už více než 110 rodinám. „Konkrétně se jedná o 224 dětí a 187 rodičů, pomáhat je ale potřeba i nadále“ uvedla Markéta Křížová z nadace Dobrý anděl. Ta zároveň upozornila, že pomoc jde nejen na pokrytí nákladů spojených s léčbou a rehabilitací, ale také jde o zmírnění dopadu onemocnění na další členy rodiny, zejména pak na sourozence.

„I když peníze nikdy nevynahradí čas rodiče věnovaný dítěti, nemusí se například vzdát oblíbeného kroužku nebo mohou vyrazit s kamarády v létě na tábor či školní výlet,“ vysvětlila ředitelka nadace Šárka Procházková. Nadace Dobrý anděl funguje už osm let a pomohla na tisících místech. A počet žádostí o pomoc stále roste.

Staň se i ty Dobrým andělem

Každý, kdo by rád pomohl, si může zvolit částku, kterou chce posílat. Navíc si sám určí i frekvenci. Sám si také určí, komu chce pomáhat na základě příběhů. „Pro rodiče představuje podpora Dobrých andělů v takto těžké situaci pomoc nejen finanční, ale také psychickou – mají pocit, že na to nejsou sami, jsou klidnější a mohou se tak více věnovat tomu, co je důležité,“ dodala Procházková.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Dobrý Anděl, nadace, nemoc, rodina, Liberecký kraj, Markéta Křížová

Dobří andělé podpořili stovky rodin na Liberecku. Pomáhají s těžkými nemocemi  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.