Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

V centru Liberce budou další podzemní kontejnerová stání, město chce zlepšit vzhled památkové zóny

Liberec plánuje, že na třech místech v historickém jádru města vybuduje do dvou let podzemní kontejnerová stání na tříděný odpad. Důvody jsou nedostatek místa i snaha zlepšit vzhled městské památkové zóny. Náklady přesáhnou pět milionů korun bez daně.

„Historické jádro města nedisponuje takovými potřebnými manipulačními plochami, které jsou potřeba pro umístění kontejnerů na povrchu. Pokud se už nějaké podaří umístit, velmi často se u nich tvoří nepořádek a působí na okolí nevzhledně," uvedla mluvčí radnice Jana Kodymová. „Proto byl vypracován projekt na vybudování tří sad podzemních kontejnerů vycházející ze zkušeností z první podobné sestavy na Sokolovském náměstí," dodala.

Kontejnery na papír, plast a sklo chce město umístit na náměstích Českých bratří a Sukovo. Třetím místem je Zámečnická ulice, kde je v plánu přemístit pod zem i nádobu na sběr směsného odpadu. Toto stanoviště chce radnice dělat jako první ještě letos. Na náměstích se budou budovat nejdřív v příštím roce, a to jen v případě, že město na ně získá evropskou dotaci. Pokrýt by měla skoro dvě třetiny nákladů.

Autoři | Foto Město Jablonec

Štítky Liberec, kontejnery, podzemní kontejnery, Český bratr

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V centru Liberce  budou další podzemní kontejnerová stání, město chce zlepšit vzhled památkové zóny  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.