Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V Bedřichově mají další atrakci pro turisty. Sjezdová trať pro cyklisty může v zimě fungovat na skicross

Bedřichov rozšířil nabídku pro turisty o cyklistickou sjezdovou trať s překážkami a zatáčkami. Určená je hlavně pro děti a mládež a není příliš složitá.

„Vstup na trať je individuální, se vstupem na vlastní nebezpečí. Není to nijak organizováno," řekl starosta Bedřichova Petr Holub. Trať mohou využít i turisté, kteří přijedou do Bedřichova bez potřebné cyklistické výbavy. Jen v obci jsou podle starosty dvě půjčovny. Biketrail je na kopci nad stadionem, odkud v zimě startuje vytrvalostní závod běžkařů Jizerská 50. „Autorem okruhu je hodně známá osoba MTB sportu, a to Michal Maroši. Je to zhruba 500metrový okruh s různými překážkami, klopenými zatáčkami," uvedl Holub. O údržbu trati se bude starat obec. Podle starosty zvažují, že by biketrail v zimě využívali jako dráhu pro skicross.

Dotace od ČEZ

Na vybudování trati získala obec s 350 obyvateli od nadace ČEZ dotaci 270 tisíc korun. „Je to další aktivita pro letní období," uvedl starosta. Bedřichov je v létě oblíbený hlavně u rodin s dětmi, nabídku se snaží obec každoročně vylepšovat. Loni přibyla nová turistická stezka pro děti, lezecká stěna vysoká 8,5 metru s 25 různými cestami a takzvaný bosý chodník. Letos podle starosty nic dalšího nového nechystají. „Hodně jsme se na jaře věnovali opravám, protože nám zima poškodila řadu věcí, co tady máme. Ať už jsou to dětská hřiště, ploty, chodníky," řekl. Letošní zima byla podle údajů Českého hydrometeorologického ústavu pro Bedřichov srážkově výrazně nadprůměrná a podle pamětníků bylo sněhu nejvíce minimálně za posledních sedm let.

Šetří na další úpravy

Bedřichov navíc šetří, peníze potřebuje na opravu vnitřních prostor obecního úřadu. „Je to investiční priorita," uvedl starosta. Náklady odhaduje na 2,4 milionu korun. „Chceme to zvládnout během letošního a příštího roku, začít bychom měli v září," uvedl Holub. Řemeslníci budou dělat nové rozvody a úřad i dispozičně upravovat. „Rozšiřovat se bude infocentrum, bude tam kancelář Jizerské o.p.s. i zasedací místnost, která Bedřichovu chyběla," dodal Holub.

Autoři | Foto Bedřichov

Štítky ČR, stavby, sporty, Bedřichov, zima, Petr Holub, ČEZ, Jizerská padesátka, Michal Maroši, Český hydrometeorologický ústav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Bedřichově mají další atrakci pro turisty. Sjezdová trať pro cyklisty může v zimě fungovat na skicross  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.