Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Kontrola odhalila v liberecké restauraci 260 kilo masa neznámého původu. Provozovatel ho musí zlikvidovat

Veterináři znehodnotili v jedné liberecké restauraci přes 260 kilogramů masa neznámého původu. Provozovateli zároveň nařídili jeho neškodnou likvidaci v asanačním podniku.

Maso objevili veterináři při kontrole restaurace. „Provozovatel nebyl schopen řádně doložit jeho původ. Jednalo se o 256 kilogramů hovězího masa a osm kilogramů vepřového masa," řekl mluvčí Státní veterinární správy (SVS) Petr Vorlíček.

Maso veterináři znehodnotili barvou, provozovatel ho musí nechat zlikvidovat. „S provozovatelem restaurace bude zahájeno správní řízení, ve kterém mu hrozí sankce až do výše milionu korun," dodal Vorlíček.

Kontroly letos zesílily

Kontroly dělají veterináři v provozovnách, u zpracovatelů i dopravců masa. Letos zesílily i kvůli skandálu s dovozem hovězího masa z polských jatek, kde byly podle reportáže polské televize TVN24 poráženy nemocné krávy a maso z nich prodáváno. Do ČR se před zahájením kontrol z problematických jatek dostalo zhruba 300 kilogramů hovězího.


Při jedné z únorových kontrol veterináři na Liberecku zastavili auto se 120 kilogramy masa a řidič nebyl schopen při kontrole prokázat jeho původ. Tehdy šlo o administrativní pochybení. Dopravce dodatečně doložil dokumentaci, která při přepravě chyběla.

Autoři | Foto Státní veterinární správa

Štítky potraviny, zdraví, maso, Liberec, restaurace, veterinární lékař, Státní veterinární správa České republiky, Česko, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kontrola odhalila v liberecké restauraci 260 kilo masa neznámého původu. Provozovatel ho musí zlikvidovat  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.