Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

FOTO: Z menšího sběrného místa v Kateřinkách se stala skládka. Město odvezlo čtyřicet kubíků odpadu

V Kateřinské ulici v Liberci je malé sběrné místo. Jenže lidé tam pořádek moc nedodržují a během posledních dní problém eskaloval, když tu vznikla černá skládka. Město ji teď muselo zlikvidovat.

Během několika týdnů se zde nahromadilo 40 kubíků nejrůznějšího odpadu. Nechyběly lednice, pračky, bojler, nábytek, třešní lepenka, sádrokarton, pneumatiky, kabely, ale také hasicí přístroj, sudy s asfaltem, řada barev, nádob s oleji a dalšími nebezpečnými látkami. Některé zcela otevřené.

Kousek od řeky

„Sotva dva metry od skládky protéká Černá Nisa, mohlo dojít k velké ekologické zátěži. Někteří lidé, kteří byli spatřeni při vykládání tohoto odpadu, jsou nyní předvolávání k podání vysvětlení a hrozí jim pokuta,“ uvedla mluvčí města Jana Kodymová.

Místo je tak po úklidu nově vybaveno kamerou a také novou pracovní dobou, která bude ve středu od 16 do 17 hodin a v sobotu od 10 do 11. Na místě pak bude vždy přítomna obsluha.




„Kdokoliv potřebuje odevzdat některý ze sbíraných odpadů, může jej využít. Sběrné místo však neslouží k odkládání objemného odpadu, nebezpečného odpadu a stavebního odpadu,“ dodala mluvčí.

Podobné problémy, i když ne takového rozsahu, jsou na mnoha místech Liberce. „Nejčastěji u nádob na sběr využitelných složek komunálního odpadu. Zde není výjimkou spatřit odložené pneumatiky, nábytek, elektrospotřebiče a nezřídka také nebezpečný odpad. Žádáme proto všechny obyvatele města, aby se vyvarovali tohoto jednání, pomohli zlepšit stav životního prostředí ve městě a odpad odkládali jen tam, kam se má, v tomto případě do sběrného dvora,“ uzavřela Kodymová.

Autoři | Foto Město Liberec

Štítky Kateřinky, černá skládka, skládka, odpad, Liberec, Černá Nisa

FOTO: Z menšího sběrného místa v Kateřinkách se stala skládka. Město odvezlo čtyřicet kubíků odpadu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.