Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Varování před požáry platí ode dneška v celé zemi

Od pátku bude výstraha na nebezpečí vzniku požárů platit po celé zemi, a to až do odvolání. Dosud se varování týkalo jen severní poloviny Česka. Meteorologové rozšířili výstrahu kvůli tomu, že v příštích dnech má pršet málo nebo vůbec.

"V příštích dnech bude počasí ve střední Evropě převážně ovlivňovat oblast vyššího tlaku vzduchu. Na území ČR tak bude počasí beze srážek nebo jen lokálně slabé srážky (později v sobotu a v neděli). V jeho důsledku se bude nebezpečí vzniku požárů územně rozšiřovat a zvyšovat," uvedl Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Pro severní polovinu Česka platí výstraha už několik dní, v jižních částech Středočeského kraje, v Jihočeském, Jihomoravském, Zlínském kraji a na Vysočině začne platit od pátečních 10:00.

Podle týdenní předpovědi se v dalších dnech čekají jen ojediněle přeháňky, v neděli se mohou výjimečně objevit bouřky. Vedra z přelomu června a července se nebudou opakovat, teploty se budou pohybovat kolem 25 stupňů.

Autoři | Foto Luboš Vrabec

Štítky počasí, požár, společnost, Česko, Český hydrometeorologický ústav, střední Evropa, Středočeský kraj, Zlínský kraj, Kraj Vysočina

Varování před požáry platí ode dneška v celé zemi  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.