Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

TIP NA VÝLET: Koloběžky jsou v Českém ráji v kurzu

PR článek

Poznat Český ráj se dá nejen pěšky, vlakem, autem či na kole, ale také na lodi či koloběžce. Ty jsou čím dál tím oblíbenější v srdci Maloskalska, kde je již několik příležitostí si koloběžku zapůjčit. Kromě základny na Malé Skále si můžete domluvit koloběžku i na dalších stanovištích, jako jsou Dolánky, Frýdštejn, Besedice, Jičín či Kozákov.

Ideální je využít při výletu na koloběžkách letní turistické autobusy, pak budete totiž moci svištět z kopce jako o závod, kdežto do kopce ne. Oblíbený výlet je z Kozákova přes „samotoč“, kde si musíte rozhodně udělat zastávku. Sami si tu totiž natočíte pivo, v udírně si vezmete klobásku a nakonec zaplatíte do připravené kasičky. Nedaleko trasy sjezdu  –  v Lestkově – navíc zastavte ve vyhlášené cukrárně s vlastní výrobnou zákusků. To abyste získali energii na „stoupák“ do Klokočí. Pak už se jen svezete k řece Jizeře a po Greenway Jizera dojedete až na Malou Skálu k Boučkově statku. Celý výlet měří necelých 20 km.

ČTĚTE TAKÉ: Deset tipů na aktivní letní dobodružství

V nabídce půjčoven jsou také kanoe a rafty, na kterých si můžete splout jeden z nejkrásnějších úseků Jizery – od jezu na Malé Skále až do Dolánek. Zhruba po osmi kilometrech plavby krásným údolím a dvěma největšími meandry Jizery minete výletní restauraci Zrcadlová Koza a o půl kilometru dál v Dolánkách u Turnova plavba končí. A jak se dostanete zase zpět? No přeci na koloběžkách právě po Greenway Jizera.

Foto Liberecký kraj

Štítky koloběžky, výlet, Český ráj, Liberecký kraj, tip na výlet, Malá Skála, Kozákov, Dolánky, Jičín, Frýdštejn, Besedice, Jizera, kopec, Lestkov

TIP NA VÝLET: Koloběžky jsou v Českém ráji v kurzu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.