Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Policisté a myslivci pátrají po šelmě. Nechoďte do lesů na Prosečském hřebeni, vzkazují

Druhým dnem probíhá pátrání po divoké kočkovité šelmě, nejspíš pumě. Podle odborníků jde o zhruba rok staré zvíře. Spatřeno bylo v lesích na Prosečském hřebeni, odkud pochází také fotka. Lidé by měli vynechat venčení psů i houbaření v lokalitě.

„V současné době po šelmě pátrá Policie ČR společně s myslivci a jabloneckou městskou policií. Jelikož jde zřejmě o exotické zvíře, které požívá dle mezinárodní úmluvy ochrany, není možné ji odlovit, ale musí být odchycena,“ říká zástupce ředitele jablonecké městské policie Michal Švarc.

Lidé by v současné době rozhodně neměli vstupovat do lesů na Prosečském hřebenu. „Nedoporučujeme venčit zde psy, chodit na houby. Hlavně nedoporučujeme, aby si děti chodily do lesa hrát,“ varuje Švarc. 

Bezpečnostní složky důrazně varují, aby se k ní lidé nepřibližovali, ale okamžitě volali linku 158 nebo 156.

Viděli jste šelmu? Volejte policii

Pokud by snad někdo zvíře zahlédl, nejlepší je neprodleně zavolat na linku 156 nebo 158 a pohyb šelmy ohlásit, aby bezpečnostní složky mohly neprodleně konat. Pokud by se podařilo zvíře vyfotit, nechť foto autor odešle na e-mail operačního střediska MP v Jablonci nad Nisou mp156@mestojablonec.cz společně s několika informacemi: 

  • bližší popis zvířete – velikost, barva, kresba na srsti
  • chování zvířete – je agresívní, nebo naopak přítulné
  • směr pohybu zvířete

    Autoři | Foto Město Jablonec

    Štítky proseč, prosečský hřeben, šelma, puma, puma jablonec, les, myslivost, pes, Michal Švarc, Policie České republiky, houbaření

    Policisté a myslivci pátrají po šelmě. Nechoďte do lesů na Prosečském hřebeni, vzkazují  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

    Můj profil Bez reklam

    Přihlášení uživatele

    Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

    Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
    kodexem
    a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

    Zapomenuté heslo

    Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.