Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Liberec začal připravovat transformaci svých technických služeb

Liberec začal připravovat transformaci svých technických služeb z akciové společnosti na příspěvkovou organizaci. Cílem je, aby jim město mohlo snadněji zadávat zakázky.

„Na konci tohoto našeho velkého projektu by měla být transformovaná společnost, do které bude město Liberec moci svěřit zimní a letní čištění, veřejné osvětlení a tak dále v souladu se zákonem o zadávání veřejných zakázek, takzvanou in house výjimkou,"  řekl náměstek primátora Jiří Šolc (SLK). Více informací zatím město zveřejňovat nebude. „Je to neveřejný materiál, než se s ním zastupitelé seznámí," dodal Šolc.

TSML

Technické služby města Liberce jako akciová společnost fungují od roku 1997. Jejich základní kapitál je skoro 127 milionů korun. Jsou ve stoprocentním vlastnictví města, které je také jejich klíčovým zákazníkem. Zakázky pro něj tvoří zhruba 80 procent tržeb. Společnost se 155 zaměstnanci se stará ve městě o 400 kilometrů silnic, 300 kilometrů chodníků a 180 hektarů zelených ploch. Loni podnik při tržbách bezmála za 197 milionů korun skončil v zisku 3,4 milionu. Radnice před několika lety zvažovala, že firmu za 100 milionů prodá. Záměr privatizace schválilo liberecké zastupitelstvo v listopadu 2012, minulé vedení radnice ale tento záměr zastavilo a chystaný prodej zrušilo.

Autoři | Foto TSML

Štítky TSML, Liberec, technické služby, Jiří Šolc, Starostové pro Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberec začal připravovat transformaci svých technických služeb  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.