Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Nabídka bezplatného vyzkoušení internetu s logem kraje? Ten se distancuje, CETIN se omluvil

Lidem po celém Libereckém kraji v minulých dnech došla do schránky nabídka na bezplatné vyzkoušení rychlého internetu. Jenže na dopise se objevilo i logo Libereckého kraje. Ten už se od nabídky důrazně distancoval. Nabídka pochází od společnosti CETIN, ta použití krajského loga označila za pochybení externí agentury.

Podle vyjádření krajského mluvčího Filipa Trdly s dopisy Liberecký kraj a Krajský úřad Libereckého kraje nemají nic společného. „Oproti praktikám těchto anonymních odesílatelů se Liberecký kraj a Krajský úřad Libereckého kraje zásadně ohrazují. V případě, že nebude sjednána náprava a dopisy s logem kraje budou neustále přicházet do dopisních schránek lidí, zváží Liberecký kraj a Krajský úřad Libereckého kraje případné právní kroky,“ uvedl.

Dopis lidem po celém kraji nabízí bezplatné vyzkoušení internetu od společnosti CETIN po dobu jednoho měsíce v rámci projektu Testujeme Česko. A právě podle této společnosti se o žádnou podvodnou nabídku se skrytými a nevyřčenými podmínkami nejedná. „Jde skutečně o nabídku testovacího provozu internetového připojení na jeden měsíc zdarma,“ uvedla mluvčí CETIN Klára Zavadilová.


Podle ní mají potenciální uživatelé v rámci tohoto projektu možnost vyzkoušet si testovací provoz internetového připojení v síti CETIN. Rozhodnou-li se nabídky využít, dostanou k tomu zapůjčený i modem. „Zároveň platí, že je jen na uživatelích, zda si po testovacím měsíci budou chtít internet nechat a objednají si službu u některého z poskytovatelů internetu prostřednictvím sítě CETIN. Pokud tomu tak nebude, testovací provoz u daného uživatele bude ukončen a zapůjčené zařízení bude po vzájemné dohodě s ním a agenturou vráceno,“ vysvětlila mluvčí.

Dopis rozesílá externí společnosti

Použití loga Libereckého kraje má podle ní na svědomí najatá externí agentura. „Projekt realizujeme prostřednictvím externí agentury, přičemž podobu rozesílaných nabídek jsme neurčovali a tato s námi ani nebyla konzultována. Odpovědnost za podobu tiskových a dalších materiálů k projektu „testujemecesko.cz“ nese příslušná agentura, se kterou jsme ve spojení a kterou jsme požádali o okamžité vyřešení situace a především zastavení distribuce dopisů v této podobě,“ vysvětlila Zavadilová.

CETIN už se kraji za použití loga omluvil. „Nastalou situaci vnímáme stejně citlivě jako Liberecký kraj a touto cestou se Libereckému kraji omlouváme za tuto situaci a případné komplikace,“ uzavřela mluvčí.

Autoři | Foto Liberecký kraj

Štítky Liberecký kraj, Cetin, dopis, testujeme česko, logo, Česká telekomunikační infrastruktura, Internet, projekt, krajský úřad, Česko

Nabídka bezplatného vyzkoušení internetu s logem kraje? Ten se distancuje, CETIN se omluvil  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.