Počasí dnes6 °C, zítra11 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Turnov bude muset pasáž u radnice zbourat a postavit novou

Turnov bude muset zbourat pasáž u radnice, která je v špatném stavu, a postavit novou. Město původně plánovalo její rekonstrukci a přeměnu v atraktivní místo pro turisty. „Stavebně technický průzkum hovoří o tom, že stávající dům je v hodně špatném stavu, takže to v podstatě znamená novostavbu než obnovu toho původního objektu," řekl starosta Tomáš Hocke (Nezávislý blok). Nadále ale podle něj platí, že po modernizaci bude pasáž sloužit k prezentaci šperkařství pod názvem Turnovské dílo.

Pasáž, která je součástí historické radnice postavené v 16. století, je opuštěná a slouží jako skladiště. V plánu je vybudovat v přízemí několik šperkařských a zlatnických dílen a v prvním patře městskou galerii se zázemím pro návštěvníky. „V investičních prioritách města je na druhém místě u akcí do deseti milionů korun," uvedl starosta.

Podle něj je navíc nepřijatelné, aby městský objekt byl takto zanedbaný. „Nemůžeme mít vedle radnice v takto špatném stavu městský dům, to je špatný příklad všem lidem v Turnově," dodala starosta. Projekt je nyní ve fázi hledání firmy, která zpracuje projektovou dokumentaci. Starosta odhaduje, že stavební práce začnou nejdřív v roce 2021.

Autoři | Foto VH Architekti

Štítky Turnov, pasáž, rekonstrukce, vharchitekti, radnice, Tomáš Hocke

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Turnov bude muset pasáž u radnice zbourat a postavit novou  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.