Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Příští rok začne přestavba Liebiegova paláce na Centrum aktivního života. Vyjde na 200 milionů

V roce 2014 opustila Liebiegův palác v sousedství zámku galerie, od té doby je objekt prázdný. Po nezbytných diskusích o využití se nakonec přišlo s nápadem přestavby paláce na Centrum aktivního života, kde budou sídlit některé neziskové organizace, součástí bude i kavárna a vyžití pro obyvatele města. Stavět se má začít v květnu příštího roku a celá rekonstrukce vyjde na 208 milionů korun.

Podle primátora už je připravena projektová dokumentace na rekonstrukci, která se podle něj připravovala prakticky celých pět let. „Máme zažádáno o vydání územního rozhodnutí a také stavebního povolení. To nám umožňuje podat žádost o dotaci,“ řekl Jaroslav Zámečník.

Celý projekt spolkne 208 milionů korun, kromě deseti milionů, které se například týkají nové kavárny, bude devadesát procent nákladů hrazeno formou dotace. „Prostředky jsou rezervované a čekají na využití,“ dodal primátor.

Co s opuštěným Liebiegovým palácem?

Úterý, 13. května 2014, 11:54

Pohled do Liebiegova paláce
Pohled do Liebiegova paláce

Rada města už odsouhlasila kritéria pro zadávací zařízení na zhotovitele stavby. „Bude tam zohledněna cena, ale i zkušenosti dodavatele s památkami. Poměr bude zhruba 60 na 40, 60 cena. Chceme se tím vyhnout problémy s památkáři,“ vysvětlil Zámečník.

Stavět se má od května 2020, hotovo má být v prosinci 2021. „Ale počítáme s tím, že to může být v průběhu roku 2022,“ dodal.

Centrum aktivního života

V prostorách bývalé oblastní galerie bude vytvořeno veřejné víceúčelové zařízení, kde se budou moci setkávat obyvatelé napříč generacemi, členové různých skupin ohrožených sociálním vyloučením a společně se podílet na komunitní činnosti. Zázemí zde najdou sociální služby, neziskové organizace, spolky a sdružení, které nabídnou návštěvníkům Centra své služby a možnost účastnit se kulturních, vzdělávacích, volnočasových a rekreačních aktivit. (Zdroj: Liberec.cz)

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Liberec

Štítky Liebiegův palác, centrum aktivního života, palác, rekonstrukce, Jaroslav Zámečník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Příští rok začne přestavba Liebiegova paláce na Centrum aktivního života. Vyjde na 200 milionů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.