Počasí dnes10 °C, zítra11 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

FOTO: Město představilo soutěžní návrhy na podobu Tržního náměstí. Vítěze musí potvrdit rada města

Ze tří soutěžních návrhů vybírala Kancelář architektury města (KAM) ten vítězný, ze kterého vzejde nová podoba Tržního náměstí. Vítězný návrh tak zatím zveřejněný není, nejprve ho musí potvrdit rada města. KAM nyní zveřejnila všechny tři návrhy.

„V každé architektonicko–urbanistické úloze je potřeba skloubit řadu potřeb, limitů i možností a tento myšlenkový proces vtělit do výsledného nápadu. Architektonická soutěž, ať už je vyzvaná, otevřená, nebo kombinovaná, vytváří největší pravděpodobnost, že získáme nejlepší možné dílo. Všechny krásné budovy i prostory, které dnes v Liberci obdivujeme, vznikly soutěžním výběrem,“ uvádí KAM na facebookovém profilu.

Návrhy na podobu Tržního náměstí

Úterý, 17. prosince 2019, 11:49

Návrhy na podobu Tržního náměstí
Návrhy na podobu Tržního náměstí

Soutěže se zúčastnila tři studia. Kancelář pak vybrala vítěze, kterého ale ještě nevyhlásila, výběr musí posvětit rada města. „Odpovídá to našemu zadání, vzešlému z veřejné participace a věříme, že bude dobře přijat,“ dodává KAM.

Soutěže se účastnila architektonická studia „knesl kynčl architekti s.r.o.“, „Chvojka/architekt a „ov – architekti s.r.o, která mají podle kanceláře velké zkušenosti s realizacemi ve veřejným prostoru. 

Výběr komise musí potvrdit rada města. Všechny návrhy s podrobným popisem bude možné si prohlédnout od 18. prosince v 1. patře budovy nového magistrátu.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto KAM

Štítky Liberec, Tržní náměstí, architektura, KAM, rada obce, architekt

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Město představilo soutěžní návrhy na podobu Tržního náměstí. Vítěze musí potvrdit rada města  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.