Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

VIDEO: Východ Slunce na Ještědu. Na ten moment jsme čekali celý podzim, říkají autoři videa

Časosběrné video s názvem Sunrise zachycuje východ slunce na Ještědu, který vystupuje z mraků. Jeho autoři, kteří si říkají Upreal Vision říkají, že na ten správný moment čekali celý podzim. Jak se jim čekání vyplatilo? To se podívejte v článku.

„Ještěd je pro nás ikona Liberce, a tím, že stojí na kopci nad městem má obrovskou výhodu právě v případech teplotní inverze. Všechno ostatní totiž bývá zahaleno mlhou a když člověk vyjede nahoru, najednou se ocitne tak trochu v jiném světě,“ vysvětluje Jan Hubáček z Upreal Vision.

Podle něj měli v plánu podobné video natočit už dlouho a na správný moment čekali celý podzim. „Téměř denně jsem kontroloval snímky z webkamer a doufal, že se na nás štěstí usměje. Na začátku listopadu jeden takový den vyšel, ale to jsem byl zrovna mimo Liberec. Podle předpovědi to ale vypadalo, že by se další ráno mohlo to samé opakovat,“ popisuje.

A tak hned volal kolegovi Lvu Seidlovi a druhý den v 6:30 byli na místě a ještě za tmy hledali nejlepší kompozici. „I když se může zdát, že jsou záběry nasbírané z více dnů, všechno bylo pořízeno během tohoto jednoho dopoledne,“ říká Hubáček.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Upreal Vision

Štítky Ještěd, Sunrise, východ slunce, Upreal Vision, video, podzim, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Východ Slunce na Ještědu. Na ten moment jsme čekali celý podzim, říkají autoři videa  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.