Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

První dítě Libereckého kraje se na Nový rok narodilo v České Lípě, jmenuje se Kristián

První miminko v Libereckém kraji se na Nový rok narodilo opět v České Lípě, je to už třetí rok po sobě. Kraj si ale musel na první dítě počkat až do 10:47, kdy přišel na svět císařským řezem malý Kristián. Zdravý chlapeček měří 44 centimetrů a váží 2310 gramů, řekla mluvčí českolipské nemocnice Kateřina Amrichová.

V ostatních nemocnicích v Jablonci nad Nisou, Jilemnici i v Liberci zatím na první miminka nového roku čekají. První dítě, které se dnes v Libereckém kraji narodilo, navíc patří do sousedního Ústeckého kraje. Rodiče jsou totiž podle Amrichové ze Starých Křečan na Děčínsku.

„Stejně jako loni první chlapec a také holčička narození v daném roce v Libereckém kraji dostanou od hejtmana Martina Půty pamětní zlatý dukát," řekla mluvčí krajského úřadu Andrea Fulková. Rodičům předá hejtman také tradičně peněžitý dar a dětskou kosmetiku a hrádecký výrobce hygienických potřeb přidá zásobu plenek na celý rok.

Také loni se první miminko v kraji narodilo na Nový rok v České Lípě. Malá Nina přišla na svět 01:42 po půlnoci. Drobná holčička vážila 1850 gramů a měřila 41 cm. Ona i její maminka byly z nedalekého Nového Boru. První chlapeček se loni narodil v 04:19 v Jilemnici a jmenuje se Jakub.

Autoři | Foto KNL

Štítky rodina, zajímavosti, děti, 2020, Liberecký kraj, miminko, nový rok, Česká Lípa, Jilemnice, Nemocnice Jablonec nad Nisou, Martin Půta, Liberec, Ústecký kraj, okres Děčín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

První dítě Libereckého kraje se na Nový rok narodilo v České Lípě, jmenuje se Kristián  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.