Počasí dnes6 °C, zítra11 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

IKEA v Liberci. Nábytkářský řetězec letos pod Ještědem otevře výdejní místo

Během letošního roku vznikne v Liberci a také dalších šesti městech výdejní místo nábytkářského gigantu IKEA. Vyzvedávat tam půjde zboží objednané na eshopu řetězce. Kromě Liberce IKEA výdejní místa otevře například vČeských Budějovicích, Ústí nebo Hradci Králové.

Nová výdejní místa mají sloužit zákazníkům e-shopu, kde IKEA v uplynulém finančním roce zaznamenala růst prodejů o téměř 36 procent. Podle obchodní ředitelky řetězce pro ČR, Slovensko a Maďarsko Federicy Barberisové tak vznikne cenově dostupná alternativa k transportní službě, řekla. Výdejní místa nebude provozovat IKEA, ale externí firma. Na Černém Mostě a Zličíně IKEA zřídí šest schránek různých velikostí. Zákazníci si zde budou moct zboží vyzvednout sedm dní v týdnu, 24 hodin denně.

Firma se bude letos dále věnovat otázkám udržitelnosti. Do roku 2030 chce být plně cirkulární společností. Výrobky vyvíjí tak, aby je bylo možné znovu použít nebo recyklovat. Zabývá se také využitím odpadu, aktuálně testuje použití kávové sedliny ze svých restaurací a bister při výrobě zboží. I své zákazníky chce přimět, aby nábytek znovu používali. Funguje služba Druhý život nábytku, prostřednictvím které je nábytek možné prodat. U firemních zákazníků IKEA testuje pronájem nábytku.

IKEA

IKEA je švédská nábytkářská firma. V České republice působí od roku 1996, má tu čtyři obchodní domy, dva v Praze, další v Brně a Ostravě. Provozuje zde také internetový obchod. V uplynulém finančním roce, který trval od 1. září 2018 do 31. srpna 2019, v tuzemsku meziročně zvýšila tržby o 6,3 procenta na 10,7 miliardy korun. Obchodní domy navštívilo přes 10 milionů lidí, ti zde nakoupili přes 61 milionů výrobků. Čeští zákazníci utratili v obchodním domě v průměru 1745 korun. V e-shopu průměrná útrata činila zhruba 9186 korun.

Hodnocení článku je 82 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky IKEA, IKEA Liberec, výdejní místo, nábytek, Liberec, Ještěd, Hradec Králové, internetový obchod, Česko, obchodní dům, Maďarsko, Slovensko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

IKEA v Liberci. Nábytkářský řetězec letos pod Ještědem otevře výdejní místo  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.