Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Vesecký areál je bez pitné vody. Vznikne tu nový vrt

Ve sportovním areálu ve Vesci od jeho vybudování stále chybí pitná voda, která se musí dovážet. To by se mělo změnit, město ve spolupráci s nájemcem Fotbalgolf vybuduje vrt na pitnou vodu, který by měl problémy vyřešit.

„Na nedostatek pitné vody v areálu ve Vesci narážíme dlouhodobě. Pořadatelé akcí si stěžují že musí vodu nějakým ekologickým způsobem dovážet a hygienicky je to také problematické,“ vysvětlil náměstek primátora Jiří Šolc.

Podle něj se město dohodlo s nájemcem Fotbalgolf na novém řešení. V areálu vznikne vrt, který by měl vodu zajistit. „Pokud bude vody dostatek, budeme jí řešit i zalévání většího počtu zeleně, kterou tam chceme mít," dodal.

Právě společnost Fotbalgolf Liberec zaplatí a zajistí veškeré nutné posudky, projektovou dokumentaci i konečnou realizaci díla. Společnost platí městu ročně nájemné necelých třicet tisíc korun a smlouvu má do roku 2027, zaplatit by tak měla asi 233 tisíc korun. S městem došlo k dohodě, že nájemné, které by do ukončení smluvního vztahu v roce 2027 měl nájemce statutárnímu městu zaplatit, bude poníženo o náklady spojené s vybudováním vrtané studny.

Areál ve Vesci

Areál ve Vesci původně vznikl pro mistrovství světa v klasickém lyžování. Jeho součástí jsou tři nezávislé okruhy se třemi stupni obtížnosti. První okruh má převýšení maximálně pět metrů a délku 1500 metrů. Druhý okruh je s převýšením zhruba 15 metrů a délkou zhruba 2000 metrů. A třetí okruh má převýšení do 30 metrů a délku 1500 metrů. Na samotném stadionu je pak 200 metrů dlouhý ovál, který je vhodný pro trénink.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Liberec

Štítky vesec, vrt, voda, fotbalgolf, pitná voda, Jiří Šolc, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vesecký areál je bez pitné vody. Vznikne tu nový vrt  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.