Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

FOTO: V Turnově začala demolicí stavba komunitního centra

Bouráním zchátralé budovy Fokusu začala ve Skálově ulici v Turnově stavba komunitního centra za 22 milionů korun. Demoliční práce by měly skončit ještě dnes, řekla za městský úřad Zdenka Štrauchová. Komunitní centrum by mělo být postavené do března příštího roku. Většinu nákladů zaplatí radnice z evropské dotace, získala víc než 17 milionů korun.

Nová dvoupodlažní budova s výtahem bude bezbariérová, v každém podlaží bude i bezbariérová toaleta. „Objekt bude využíván pro potřeby občanů s duševním onemocněním a mentálním postižením," uvedla Štrauchová. V bouraném domě už zhruba devět let fungoval Fokus Turnov, který lidem s tímto handicapem pomáhá. Po dobu výstavby nového komunitního centra bude dočasně působit v jiné budově města, ve Skálově 84. Od dosavadního centra je vzdálená několik stovek metrů.

Turnovský Fokus provozuje rehabilitační dílny, pořádá výlety i rekondiční pobyty a pomáhá i klientům, kteří se dostali do nouzové situace s bydlením. V nově vzniklém komunitním centru bude garantem poskytovaných služeb. „Polyfunkční centrum bude dostupné i dalším organizacím, které nabízí sociální, volnočasové, environmentální aktivity," uvedla místostarostka Petra Houšková (Nezávislý blok). Předpokládá, že spolu s Fokusem by v komunitním centru mohly být další tři až čtyři organizace, které nemají stále zázemí.

Autoři | Foto Město Turnov

Štítky Turnov, fokus, demolice, komunitní centrum, Skála

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: V Turnově začala demolicí stavba komunitního centra  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.