Počasí dnes18 °C, zítra14 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Uzavírky, jízdní řády nebo kultura. Informace o Liberci by měly být od léta v mobilní aplikaci

Mobilní aplikaci, ve které by měly být veškeré podstatné informace z města, chce od léta zprovoznit liberecká radnice. Podle náměstka primátora Jiřího Šolce (SLK) se inspirovali v jiných městech. Po republice má takovou aplikaci více než 15 měst či městských částí, v Libereckém kraji ji využívá Jablonec a Turnov. „Asi nejslavnější je Kolín v mobilu, takže chceme úplně stejnou, ne-li lepší," řekl Šolc.

Mobilní aplikaci pro libereckou radnici vytváří městská společnost Liberecká IS zhruba za milion korun. Hotová by měla být podle Šolce v červnu. „V této aplikaci budou aktivně všechny informace, které se běžného libereckého života týkají, ať už jsou to uzavírky, jízdní řády, informace z magistrátu, programy kulturních zařízení," dodal. Podle něj bude možné, aby si uživatel vybral, jaké informace ho zajímají, a dostával upozornění. Roční náklady na provoz radnice odhaduje zhruba na 115 tisíc korun bez daně.

Liberec zatím využívá mobilní aplikace pro placení parkování nebo pro informování řidičů o obsazenosti parkovišť v centru. Liberec má ještě aplikaci, která umožňuje zasílat lidem sms v případě záplav. Pro turisty speciální aplikaci nemá. „Turistická nabídka Liberce je v aplikaci inCity," uvedla již dříve mluvčí radnice Jana Kodymová.

Autoři | Foto Jan Mocňák

Štítky Liberec, aplikace, Liberec v mobilu, mobilní aplikace, Jiří Šolc, radnice, Starostové pro Liberecký kraj, Liberecký kraj, Kolín, Turnov, Jablonec, Liberecká IS, a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Uzavírky, jízdní řády nebo kultura. Informace o Liberci by měly být od léta v mobilní aplikaci  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.