Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.
PR článekČtvrtek, 27. února 2020, 19:11
Široká ulice v sobotu ožije vepřovými hody. Restaurace Organza připravila klasickou zabijačku. A začíná se už brzy ráno zabijačkovou snídaní a štamprlí slivovičky, program je ale nachystaný na celý den až do večera.
Pokud vás už zima nebaví, nástup jara můžete přivítat už teď. V Široké ulici se chystá celodenní party, která odstartuje už v osm ráno. „Myšlenku uspořádat v centru Liberce pravou zabijačku jsme v hlavě měli už dlouho. A nyní čas uzrál,“ říká pořadatel akce Jakub Vaniš z Organzy.
„Zabijačku pořádáme ve spolupráci s mistrem svého oboru a dvorním dodavatelem masa pro Organzu panem Drdou z Jirkova,“ pokračuje Vaniš. Lidé se tak mohou těšit na jitrnice, jelita, ovar, zabijačkový guláš, prdelačku a spousty dalšího včetně čerstvých Drdových špekáčků, které si sami příchozí mohou opéct na připraveném ohništi. Pečivo zase dodá řemeslná pekárny paní Alžběty Koškové z Turnova.
Chybět nebude skupina Liberečtí harmonikáři, ochutnávat se bude pálenka Fleret a proudem poteče liberecký Kousek piva. „Začínáme ráno štamrplí něčeho vostřejšího a prasečím mozečkem s míchanými vejci a tláčou,“ zve Vaniš.
Během dne budou postupně následovat další zabijačkové dobroty, od 13 až do 19 hodin pak následuje zabijačkový mejdan.
8:00 Zabijačková snídaně - mozeček s míchanými vejci, škvarková pomazánka, slivovička, tlačenka, skřivani
10:00 První teplá jídla - jitrnice, jelita, prdelačka
11:00 V plné polní - ovar, guláš, vepřové řízky na sádle
12:00 Opekání vuřtů
13:00 až 19:00 Zabijačkový mejdan
Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.