Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Liberec vypsal výběrové řízení na ředitele technických služeb

Liberec vypsal výběrové řízení na ředitele nově vzniklé příspěvkové organizace technických služeb, která nahradí stejnojmennou akciovou společnost. Do příspěvkové společnosti z obchodní firmy přejde všech 150 zaměstnanců i veškerý její majetek. Stálého ředitele by podle náměstka primátora Jiřího Šolce (SLK) měla mít příspěvková organizace od června.

„V současné době, na dobu transformace, funkci ředitele na třetinový úvazek zastává kolega radní Michal Hron (SLK)," uvedl Šolc. Uchazeči o místo ředitele příspěvkové organizace se mohou hlásit do 16. března. Podmínky zveřejnilo město na svém webu.

Technické služby města Liberce (TSML) jako akciová společnost fungují od roku 1997. Jejich základní kapitál je skoro 127 milionů korun. Jsou ve stoprocentním vlastnictví města. Transformaci obchodní společnosti připravuje Liberec od loňska kvůli konci dlouhodobých smluv TSML s městem. Radnice se obává, že v nových veřejných soutěžích by firma neuspěla. Své příspěvkové organizaci, která vznikla 1. ledna, bude moci zakázky zadat přímo. Práce, techniku a lidi nová organizace převezme na konci jara. „Projekt přeměny je v plánu na červen 2020," uvedla mluvčí radnice Jana Kodymová.

Akciovou společnost TSML vede od konce roku 2016 Petr Šimoník, před ním se ředitelé měnili hodně často. Nejméně stabilní byla situace v technických službách v roce 2014, kdy se ve vedení vystřídali čtyři ředitelé a čtyři předsedové představenstva. Technické služby se starají v pátém největším městě republiky o 400 kilometrů silnic, 300 kilometrů chodníků a 180 hektarů zelených ploch. Předloni podnik při tržbách bezmála 197 milionů korun skončil v zisku 3,4 milionu.

Autoři | Foto TSML

Štítky TSML, Liberec, ředitel, příspěvková organizace, Jiří Šolc, Starostové pro Liberecký kraj, výběrové řízení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberec vypsal výběrové řízení na ředitele technických služeb  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.