Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Střední průmyslovka v Liberci je škola s obory pro budoucnost

PR článek

Střední průmyslová škola je spojená jednak s tradicí počátků technického vzdělání v Liberci a dále se vzděláním pro budoucnost. Byla založena před více jak 140 lety (1876), do současné doby patří mezi uznávané průmyslovky v České republice.

Současná vize školy je vzdělávat své absolventy pro budoucnost a udržet si své postavení školy v rámci regionu. Ve škole je možné studovat perspektivní obory strojírenství, elektrotechniku, informační technologie a technické lyceum. „Škola disponuje moderním vybavením pro výuku ve všech oborech. V roce 2019 bylo uvedeno do provozu nově vybudované centrum odborného vzdělávání (COV) zaměřené na obory strojírenství, elektrotechniku a informační technologie,“ uvedl ředitel školy Jaroslav Semerád.

Vybudováním tohoto centra školu posouvá výrazně směrem k požadavkům současné i budoucí průmyslové sféry. V rámci COV byla vybudována moderní učebna mechatroniky, učebna pro programování robotů, učebna počítačových sítí, strojní laboratoř vybavená moderními měřicími přístroji, pracoviště pro vypalování – robot osazený laserovým efektorem, lis na lisování plastů.

Další info najdete na webu www.pslib.cz.

„Studovat perspektivní obory se vyplatí, absolventi získají špičkové vzdělání, které je zárukou profesního uplatnění,“ komentoval Semerád. Součástí studia je praxe v prestižních firmách, zahraniční zkušenosti v rámci programu Erasmus+. Zajímavá je pro studenty spolupráce SPŠSE a VOŠ s Technickou univerzitou v Liberci.

Na VOŠce můžete studovat i při zaměstnání

Zajímavé je  kombinované studium při zaměstnání - studijní obor průmyslová elektrotechnika se zaměřením průmyslová automatizace nebo informační technologie v elektrotechnice. Může si zde  doplnit vzdělání každý, kdo má maturitu v jakémkoliv studijním zaměření a má zájem se stát odborníkem pro Průmysl 4 a IoT.

Hodnocení článku je 52 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto SPŠSE Liberec

Štítky SPŠSE, škola, vzdělání, Liberec, Česko, informační technologie, učebna, Technická univerzita v Liberci, Střední průmyslová škola strojní a elektrotechnická a Vyšší odborná škola Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Střední průmyslovka v Liberci je škola s obory pro budoucnost  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.