Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Připravil vás koronavirus o dovolenou? Ne vždy se vám peníze vrátí

Plánovali jste lyžovačku nebo že se ohřejete někde u moře, ale současná situace vám plány překazila? Ne vždy máte záruku, že se vám peníze vrátí.

Pokud jste si koupili zájed u cestovky, který nyní musíte zrušit, možná se storno poplatkům vyhnete. Pokud totiž v místě zájezdu došlo k mimořádným okolnostem, které budou mít dopad na poskytování zájezdu, mohou se vám peníze vrátit. „V takovém případě má zákazník právo na vrácení veškerých uhrazených plateb za zájezd, nemá však právo na náhradu škody,“ sdělil mluvčí České obchodní inspekce (ČOI) Jiří Fröhlich.

V případě přímého doporučení Ministerstva zahraničních věcí do určeného místa nejezdit, právě z důvodu ohrožení zdraví nebo života, zákazník má právo na odstoupení od smlouvy bez zaplacení odstupného. Na druhé straně o tom, zda byly podmínky pro bezplatné odstoupení od smlouvy o zájezdu opravdu naplněny, může rozhodnout jedině soud.

Pokud jste si zajistili v konkrétní destinaci pouze ubytování nebo letenky, pak se obraťte na příslušnou leteckou společnost nebo ubytovatele. „Případně se cestující mohou informovat také u poskytovatele cestovního pojištění,“ řekl Fröhlich.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Česká obchodní inspekce, dovolená, koronavirus, peníze, zájezd, právo, Jiří Fröhlich, Ministerstvo zahraničních věcí České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Připravil vás koronavirus o dovolenou? Ne vždy se vám peníze vrátí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.