Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Možnost platby kartou i v těch nejmenších prodejnách? Díky iniciativě Česko platí kartou mohou obchodníci získat terminály na rok zdarma

PR článek

Obavy z vysokých poplatků a počátečních nákladů, z možného nárůstu administrativy spojené se zavedením terminálu, konzervativní přístup a nedostatečná infrastruktura v méně rozvinutých regionech… Takové jsou hlavní důvody, proč v České republice někteří obchodníci stále nechtějí přijímat platby kartou.

Z výzkumů společnosti Mastercard z podzimu 2019 vyplývá, že kvůli chybějícím terminálům v obchodech nemohou Češi zaplatit až 22 procent svých plateb kartou. Pro samotné obchodníky je to ale samozřejmě také nevýhoda, protože se sami připravují o tržby. Řešením by mohla být iniciativa Česko platí kartou.

O co jde? O výhodnou nabídku, kdy si může obchodník požádat o platební terminál na rok zdarma. Znamená to, že první rok neplatí žádné poplatky za pořízení terminálu ani transakční poplatky. Zároveň tím získá nové zákazníky, konkurenční výhodu, inovuje svůj byznys a jednoduše řečeno… vydělá víc.
Bezhotovostní platby jsou z pohledu Mastercard nástroj, který obchodníkům pomůže zvýšit jejich provozní efektivitu, snížit jejich náklady a poskytovat stejnou úroveň zákaznické zkušenosti jako jejich větší konkurenti.
 „Průzkum Mastercard CEE SME Monitor v zemích střední a východní Evropy ukázal, že malým a středním firmám terminály pro úhrady platebními kartami zjednodušují každodenní provoz, rozšiřují provozní možnosti a zvyšují bezpečnost. Při platbě kartou totiž zákazníci utratí mnohdy až o 18 % více než při platbě hotovostí. Věříme, že díky této iniciativě dojde ke zvýšení konkurenceschopnosti malých obchodníků na trhu a pomůže jim k rozvoji jejich podnikání,“ uvádí Michal Čarný, generální ředitel Mastercard pro Českou republiku a Slovensko, jejímž dlouhodobým cílem je neustále inovovat český trh v oblasti bezhotovostních plateb, podporovat malé obchodníky a vytvářet jim rovnocenné podmínky pro jejich podnikání, což je také cílem iniciativy Česko platí kartou. 
Kdo si může o terminál zažádat a za jakých podmínek, naleznou zájemci na stránkách www.ceskoplatikartou.cz K požádání stačí kliknout na logo jednoho z poskytovatelů terminálů a pak už jen vyplnit jednoduchý formulář. Jen dodejme, že žádost je nutné podat od 1. března do 31. srpna 2020. K dispozici je 10 000 terminálů zdarma.
Platby kartou jsou v České republice velmi oblíbené. Lidé je považují za jednoduché a bezpečné, není proto divu, že vyžadují spotřebitelský komfort a akceptaci moderních platebních řešení i mimo velká centra.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky MasterCard, platba, ČR, česko platí kartou, terminál, Česko, poplatek, podnikání, Slovensko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Petr Landa

Když řeknete A, musíte taky říct B. Já vím, tento článek je dovedně skrytá reklama, přesto by tu mělo zaznít, že jde o rok zdarma při velmi nevýhodném úpisu na 3 roky!!!

Sobota, 14. března 2020, 14:56Odpovědět

Možnost platby kartou i v těch nejmenších prodejnách? Díky iniciativě Česko platí kartou mohou obchodníci získat terminály na rok zdarma  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.