Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Být single je v době nouzové těžké. Šance na seznámení je mizivá a doma sedí i většina nenapravitelných záletníků

Zatímco svět internetu zažívá v této době obrovský boom, provozovatelé internetových seznamek zase tolik nejásají. Smutní jsou i lidé bez partnera, kteří na seznamovacích portálech hledají ať už životní lásku nebo třeba jen kamaráda nebo flirt.

„Psala jsem si s několika muži a většinou se s někým i potkala. Dnes se potkávat nejde a těch, kteří by si chtěli jen psát, taky moc není,“ postěžovala se čtyřicetiletá Lenka, která je rozvedená a chtěla by najít partnera přes internet. Ta dále přiznala, že v normální době měla spousty nabídek k setkání a samozřejmě i rychlému a nezávaznému sexu. „Dneska každý píše o rouškách, koronaviru a že se nechce potkat. Ti chlapi dneska už ani o ten sex nežádají,“ dodala s úsměvem.

Komplikace v karanténě

Nouzový stav a omezení pohybu seznamování komplikuje. Většina lidé se samozřejmě setkání bojí a chrání se před ním. „Ono to ani pořádně nejde. Představa, že přijdu na rande a dám dívce loket je fakt divná. Navíc se od ní budu muset držet dva metry daleko a přes roušku neuvidím ani jak pořádně vypadá,“ říká pětačtyřicetiletý Lukáš, který má za sebou rovněž nepovedené manželství.

Pouhé dopisování ho nebaví. „Lepší je osobní setkání, tam se hned pozná, jestli si budeme rozumět a přeskočí jiskra,“ dodává Lukáš, který si první schůzku většinou domlouvá po zhruba týdenním dopisování.

Klesající zájem o seznamování přes internet zaznamenala i jedna z nejoblíbenějších internetových seznamek. „Evidujeme mírný pokles v počtu inzerátů i odpovědí. Protože neanalyzujeme obsahy odpovědí ani obsah zpráv, které si uživatelé posílají mezi sebou, nejsem schopen se vyjádřit k otázce, jak seznamování lidé prakticky provádějí,“ uvedl Jan Rychnovský, jednatel společnosti Tanger infosystems, provozující internetovou seznamku.

K opatrnosti však nabádají  sexuologové, kteří sice chápou, v jak složité situaci se nacházíme, ale v tomto období omezeného pohybu, doporučují nezadaným nesetkávat se fyzicky. „Nabízí se možnost komunikovat třeba přes skype. Samozřejmě, že by lidé měli být obezřetnější a nesdělovat informace, jak se jmenují celým jménem, kde bydlí a podobně,“ říká sexuoložka Ivana Šmrhová.

Masturbace fungovala vždy

Podle ní se jedná nebo bude jednat o pár týdnů, možná měsíců, kdy je spíše důležité udržovat komunikaci verbální a svoje sexuální touhy ventilovat doma masturbací. Podívat se na nějaký film s lehkými " lechtivými" scénami a podobně.

„Masturbace vždy fungovala a bude fungovat, ale ne přes skype či se natáčet na mobil. To  je snadno zneužitelné na různých sociálních sítích lidmi, kteří tam číhají a snadno toho mohou zneužít pro pornografii,“ pokračuje sexuoložka.

Párům a případně i nevěrníkům, sexuoložka doporučuje věnovat větší časový prostor pro komunikaci se svým stávajícím partnerem či partnerkou. „Nikdy netlačit na pilu, ale může se na to jít oklikou, tedy koupit kytku, zahrát si nějakou stolní hru, karty, pohladit druhého. Nic si nevynucovat. Většinou se po nějaké době ten druhý sám otevře. Ženy chtějí být jemně dobývány,“ dodala Ivana Šmrhová.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky láska, partnerství, seznamka, sexuolog, Internet, Skype

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Být single je v době nouzové těžké. Šance na seznámení je mizivá a doma sedí i většina nenapravitelných záletníků  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.